Mindenekelőtt, a cukros italok helyett igyunk vizet, mivel abban semennyi kalória nincs, ellenben kiválóan hidratálja a szervezetünket. Másodszor, használjuk ki, hogy helyi friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthatunk, keressük az őstermelőket, vegyünk, részt szedd magad akciókban, amellyel egy füst alatt a testmozgást is letudjuk.
Tányérunkat félig mindig zöldséggel és gyümölccsel rakjuk meg, mivel ezek vitaminnal, ásványokkal és természetes növényi összetevőkkel töltenek fel bennünket. Egy negyedét tányérunknak lepjék el a proteinforrások, mint a hal vagy a baromfi, a maradék egynegyedre pedig kerüljön teljes kiőrlésű gabona.
Próbáljuk ki újféle módokon élvezni a zöldségeket, például grillezve, vagy tésztához, krumplihoz, húshoz keverve. Friss fűszernövényekkel ízesítsünk a zsíros, sós öntetek helyett. Az édesszájúak fogyasszanak fagyasztott gyümölcsöt, akár zsírszegény tejjel, joghurttal keverve. A gyümölcsöket is keverhetjük salátákba, de kipróbálhatjuk a grillezett barackot vagy ananászt is. Együnk lassan és kis adagokat, bánjunk csínján az alkohollal.
Néhány biztonsági szabályra is fontos odafigyelni. Ha étellel dolgozunk, előtte és utána is alaposan mossunk kezet, a húsokat alaposan süssük át. Mindezekkel együtt élvezzük a nyarat, és a fenti tippeket ne csak nyáron tartsuk szem előtt, mert ezek által egész évben jó egészségnek örvendhetünk
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.