Vadmacskát szelídített meg Brad Pitt - sorozat, 1. rész

Álompár nélkül maradt Hollywood: Angelina Jolie kedden beadta a válókeresetet Brad Pitt ellen. Sorozatunk összefoglalja szerelmük történetét.
Álompár nélkül maradt Hollywood: Angelina Jolie kedden beadta a válókeresetet Brad Pitt ellen. Sorozatunk összefoglalja szerelmük történetét.

A gyönyörű színésznő, Angelina Jolie élete tele volt szenvedélyes szerelmekkel és botrányos szakításokkal, de az utóbbi évtizedben úgy tűnt, Brad Pitt mellett, családanyaként végleg megtalálta a boldogságot. Brad és Angelina olyannyira eggyé vált az emberek szemében, hogy nevük összevonásával csak Brangelinaként emlegették őket. Eddig.

Akárhol jelentek meg, mindenütt a középpontba kerültek © Reuters

De hogyan lett An­gelinából Brangelina, majd újra Angelina?

A manapság irgalmas szamaritánusként ügyködő, 41 éves Jolie már most sokkal több mindent átélt, mint a legtöbb ember nyugdíjaskorára: gyerekszínészként kezdte, a Kifutó a semmibe és az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe- és Oscar-díjat kapott, a Lara Croft: Tomb Raider videojáték moziváltozatával (2001) pedig szupersztárrá vált. Számára mégis a Mr. és Mrs. Smith forgatása a legemlékezetesebb, mert 2004-ben ott ismerkedett meg a nagy Ő-vel, Brad Pitt-tel – no és mert ez a film hozta számára a legnagyobb bevételt. Szerelmi élete regényes.

A válási papírok © Reuters

Mindhárom házastársát közös forgatásukon csípte fel: az első Jonny Lee Miller volt, akibe az Adatrablók felvételén habarodott bele, 1996-tól 1999-ig tartó, hároméves frigyüket utólag úgy jellemezte: csak szexről, alkoholról és vitákról szólt. A botrányos kapcsolathoz tartozik, hogy Jolie – már feleségként – intim viszonyba került egy másik színésznővel, Jenny Shimizuval, akivel a Foxfire-ben alakított leszbikus párt. Jolie akkor azt nyilatkozta, hogyha nem lenne házas, biztos hozzámenne a lányhoz.

Ezután jött a nála húsz évvel idősebb Billy Bob Thornton, a Vakrepülés című filmből: 2000-től 2003-ig, szintén három évig éltek együtt. Igazi héjanász volt, egymás vérét hordták nyakláncuk medáljában, táskájukban pedig mindig ott volt a má­sik fehérneműje. A kap­cso­latból kapcsolatba ugró színésznő második válása után szinte rögtön, 2004-ben kezdett randizni Brad Pitt-tel. A sormintát követve 2014-ben megkötött házasságuk után, idén benyújtotta a vá­lópert.

Billy Bob Thorntonnal szenvedélyes kapcsolatban élt Jolie © Reuters


A procedúra eltarthat egy ideig, a válást jó eséllyel csak 2017-ben mondják ki, hivatalossá téve azt, hogy Angelina számára a három év a vízválasztó, ekkor futnak zátonyra házasságai. A világ egyik legvonzóbb férfijának választott Brad Pitt igazi főnyeremény – volt.

Hollywood ügyeletes szépfiújaként sorra hozza a kasszasikereket (Harcosok klubja, Trója, Harag, Blöff, A mexikói). Pitt felesége 2000-től 2005-ig Jennifer Aniston volt, akkoriban ők voltak az álompár. Szakításuk körülményeiről sokat elmond, hogy Angelinával 2004-től számolják kapcsolatuk kezdetét.

Felesége azzal vádolja Pittet, hogy rossz apa. Ezzel az a célja, hogy ne a férj kapja meg hat gyermekük felügyeleti jogát © Reuters

Feldühítette férjét Jolie

Felveszi a kesztyűt Brad Pitt: küzdeni fog gyermekei felügyeleti jogáért. Pont ez az, amit az ellene válókeresetet benyújtó Angelina Jolie el akart kerülni, mondván, elégedetlen Pitt nevelési módszereivel. Ezenkívül Angelina azt terjeszti róla, hogy alkohol- és marihuánaproblémái vannak, szerinte ezzel óriási kárt okoz közös gyermekeiknek. A férjet ezzel alaposan feldühítette Jolie. Nemcsak azért, mert gyerekei rosszat hallanak az apjukról, hanem mert lesifotósok és újságírók százai kergetik majd őket. Nem is beszélve arról, hogy már tudnak olvasni, így frissen értesülhetnek minden ál- és valós hírről az interneten. A sajtó türelmét kérő Brad szűkszavúan így nyilatkozott:
– Szomorú vagyok, de a gyermekeink jóléte a legfontosabb.

Angelina apukája, John Voight is megszólalt:
– Aggódom Angelináért és az unokáimért, remélem, mi­előbb láthatom őket.

A pár képviselői továbbra is cáfolják, hogy harmadik személy áll a válás hátterében annak ellenére, hogy Bradet a rosszindulatú pletykák összehozták új filmje főszereplőjével, Marion Cotillard-ral, akivel egyébként Angelina nem volt hajlandó szóba állni a forgatások alatt.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors