Tajvanon nősült a humorista

Feleségül vette internetes szerelmét Tajvanon az ismert humorista, Varga Ferenc József. A Mikroszkóp Színpad előadója alaposan megdöbbent, amikor maga a tajvani miniszterelnök is jókívánságait fejezte ki.
Feleségül vette internetes szerelmét Tajvanon az ismert humorista, Varga Ferenc József. A Mikroszkóp Színpad előadója alaposan megdöbbent, amikor maga a tajvani miniszterelnök is jókívánságait fejezte ki.
Varga Ferenc József nem is lehetne boldogabb, feleségül vette kedvesét, Li YiYinget, akit három évvel ezelőtt egy internetes társkereső oldalon ismert meg.

A bájos feleség Kaohsiung nevű városban él, a fiatal házaspár egyelőre még nem tudja, hogy melyik országban folytatják közös életüket. – Én egyedül voltam a ceremónián, míg YiYinget egész Tajvan képviselte – magyarázta az ismert humorista. – Rengeteg üdvözletet kaptunk politikusoktól. Ezek hagyományos kinai kalligráfiával díszített elegáns, dekoratív papírtekercsek. Legalább húsz érkezett, a család ugyanis jó kapcsolatot ápol a politikai élet képviselőivel. Ennek köszönhető az is, hogy maga a tajvani miniszterelnök, Ma Ying-jeou és az alelnök is küldött egy-egy névreszóló üdvözletet. Kellemes meglepetés volt. Fel is akartam hívni Gyurcsány Ferencet vagy Sólyom Lászlót, hogy ők miért nem gratulálnak? – nevetett Varga Ferenc József. A családi lagzin a feleségnek a hagyományoknak megfelelően háromszor kellett ruhát cserélni. Mindegyikhez más smink és frizura dukált. – Ez a folyamat legalább két órán keresztül tartott, addig egymagam ültem a vendéglő egyik asztalánál, a legjobb barátom pedig egy üveg francia cuvée bor volt – mesélte a nevettető, akinek az volt a legérdekesebb pillanat, amikor színpadra szólították. – Megszokott helyzet volt számomra, de persze itt nem kabarézni kellett, hanem hallgatni a ceremóniamester beszédét, és időnként meghajolni. Aztán arra kért, csillogtassam meg szerény kínai tudásomat, persze a Yi Ying segitett, azt azonban egyedül is tudtam mondani, hogy Wo ai ni - azaz szeretlek. Természetesen ennek a mondatnak volt a legnagyobb sikere.
L. B.