Celeb

Szikora Róbert vallomása: Sikerült a gyermeki énemet megtartani

Bors

Létrehozva: 2021.10.24.

Módosítva: 2022.02.17.

Úgy érzi, a karantén jót tett a kapcsolatuknak a feleségével. Az R-GO frontembere számára ráadásul szakmailag termékeny volt az időszak, sőt egy különleges dolog is történt vele.

Mennyire viselte meg lelkileg az elmúlt másfél év?

Számomra gyümölcsöző volt ez az időszak. A Szent Erzsébetről szóló musicalnek, amit már 12 éve szeretnék megcsinálni, meglettek a kvalitásai. Ez nem egy csikidámos és rock and rollos történet, amihez két-három jópofa srácot összeszedsz, nagyon sok pénz és ember kell hozzá. Ebben az időszakban döntöttem el, hogy év végére kihozok egy vallásos lemezt Te vagy minden forrásom címmel. Rengeteg dalt írtam és elkezdtünk turnézni Környei Attilával, az R-GO másik alapítójával, ami számomra nagy öröm. 

Történt önnel még egy nagyszerű dolog. 

Az első hírnöke voltam a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, a püspök úr hívott meg erre a feladatra. Hatalmas élmény volt, hogy felléptem a pápa előtt. Popsztárként és élő legendaként gondolok magamra, de ebben az esetben a szentmise előtti kultúrprogram része, és nem egy popsztár voltam. Alázatosan viselkedtem, az alázat pedig nem más, mint hogy tudjuk a helyünket a világban. 

Azért a pihenésre is jutott ideje?

Mivel nem lehetett kimenni a lakásból, több közös időt tudtunk közösen eltölteni a feleségemmel, Zsuzsikával. Mindig fájó pont az életünkben, hogy én annyit utazom, alig tudunk együtt lenni néhány órát naponta. Bútor- és lakásrendezéssel foglalkoztunk, volt portörlés és együtt főzés. Ott sertepertéltem mellette, hogy melyik fűszert vegyem le a polcról. Ezek jó kis dolgok.

Mi kell ahhoz, hogy ilyen fiatalos és lendületes maradjon?

Ez egyrészt adottság. A jóisten tudja, hogy én egy jókedvű fickó vagyok. Ez az ő adománya. Van, aki szigorú, van, aki mérges típus, én egy ilyen derűs barom vagyok. De teniszezem is, a feleségem pedig nagyon odafigyel arra, mit eszünk. Ez persze nem úgy történik, hogy kinézzük a könyvből, mi a jó, hanem ha azt érezzük, jobb egy kicsit kevesebb húst enni, így teszünk. Az a benzin, amit megeszel. 

Vannak dolgok, amiket átértékelt a vírus hatására?

Nincsenek. A keresztény emberek szembe mernek nézni azzal, hogy a földi életnek egyszer vége van, de aztán kezdődik az örök élet. Nem tudott megijeszteni, nem tudtam bepánikolni, még akkor sem, ha ez egy gyilkos vírus. Az egész életemet Krisztusra bíztam. Ő biztos nem akar rosszat, biztos szeret. 

Jól gondolom, hogy a hit sok mindenen átsegítette az életben?

Soha nem történt olyan, hogy összezuhantam és feladtam. Gyerekkoromban volt pár év, amikor nem éreztem annyira fontosnak, hogy ott legyen mellettem a jóisten, de aztán visszataláltam hozzá. Előfordult, hogy ránéztem a keresztre és azt mondtam, én szolgáltalak, de most különösen kell a segítséged. Betegség vagy valamilyen nehéz helyzet kapcsán. 

1983-ban, azaz közel 40 éve léptek fel a zenekarral először. Tervezi megünnepelni a jubileumot?

Nem szeretem az ünnepségeket és a jubileumokat. Általában rá szoktak kényszeríteni erre, elsősorban a zenekari tagok. A születésnapomat is csak ketten tartjuk meg a feleségemmel, aki a szerelmem is egyben. Megüljük csendesen. Annyira hangos az egész életem, hogy nekem az, ha ketten vagyunk, egy ünnep. Írtam egy dalt, ami arról szólt, hogy az Urat mindenben kerestem, aztán egyszer meguntam és leültem, és a csöndben ott ült mellettem. Nem akar vetélytársa lenni a világnak, nem akar még hangosabban kiabálni. Ez 1990-ben történt. 

Milyen terveket dédelget a jövőre nézve?

Ahogy az embernek, a zenésznek is olyan a fogazata, hogy mindent meg tud rágni, minden zenei műfajban talál valami szépet. A csikádámot is a rock and rollt már megcsináltam, most azt kérdeztem magamtól, mi van még ezen túl, de ezt megtartva. Így jött a Szent Erzsébet musical, aminek a címe Az Ég tartja a Földet. Zsuffa Tünde azonos című könyvéből íródott. Szeretnék egy közös munkát az egyik barátommal Gábor Zsazsáról, a világ első celebjéről. 

Hogy áll az idő múlásához?

Az idő, nem mozdul el, csak te mész, téged emészt, titkos penész– írtam az egyik dalomban. Az idő maga is egy teremtmény. A jóisten azt akarta, hogy mérni tudjuk valamivel a napjainkat. Hazudik bárki, aki azt mondja, hogy minden ugyanaz, mint 18 évesen. De ha a gyermeki énedet meg tudtad tartani, ami nem egyenlő az infantilizmussal, csak képes vagy rácsodálkozni a világra, mint egy kisgyerek, mondhatod, hogy gyerek maradtál. Szeretek leltározni. Hogy mit csináltam eddig, mit szeretnék még elérni, de ez nem bakancslista. Azon túl, hogy szórakoztató kisiparos vagyok, az emberek lelkét is meg tudtam fogni. Sokan otthagynak, ha már nem vagy divatos, de a dalszövegek által több ezren maradtak, akik tudják, ki vagy. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26124_resized.jpg?avcount=1710817513
origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17048863_auto_resized.jpg
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy a hüvelygomba tönkretegye a párkapcsolatodat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060078_auto_resized.jpg
vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17044076_auto_resized.jpg
life.hu

Három dolog, amit egy elegáns nő semmilyen körülmények között nem visel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058204_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A Liu fivérek a kínai himnuszról beszéltek, amit egy „árulóval” énekeltek + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26127_resized.jpg?avcount=1710817513
origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25922_resized.jpg?avcount=1710817513
she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058118_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Andit kirúgták, Szikora Robi sietett a segítségére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25962_resized.jpg?avcount=1710817513
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057127_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/aVjT1QuD4o3MF_tJT0Wqv7O-M0Zjw-IBFZhOG7PXk8s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJjYWU0MjFlMGJiZDQ5NWRhMjA5MzQ0NDNiOWJlZjFh.jpg
ÁZSIA EXPRESSZ

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/j1IUfZsHidUROU0c_dATtraexp4ud2jRRIxhaHQzI4w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4YjQ2MGJiMmQzNDQ1N2JiNmFhMzI1Njk3NDU2YzIx.jpg
ÖRÖMÜNNEP

Bódi Csabi meglepő titkot árult el a megállíthatatlan kézilabda-válogatottról - Videó