Szemtanú látta VV Fanni elrablását

A Bors megtudta, hogy egy szomszéd férfi látta, amikor a dunaújvárosi kajakos betuszkolta az autójába az ájult valóságshow-szereplőt. A vádlott idegességében még magyarázkodott is a férfinak: Fanni sokat ivott.
A Bors megtudta, hogy egy szomszéd férfi látta, amikor a dunaújvárosi kajakos betuszkolta az autójába az ájult valóságshow-szereplőt. A vádlott idegességében még magyarázkodott is a férfinak: Fanni sokat ivott.

Két éve tartja lázban az országot Novozánszki Fanni rejtélyes gyilkossági ügye. A 26 éves lányt mintha a föld nyelte volna el 2017 november 20-án. Életének utolsó képkockáit egy, a lakóhelyén a mélygarázsban működő kamera rögzítette. A videófelvételen jól látszik, hogy az ügy vádlottja, B. László a kezében cipeli, és Fanni ekkor már nincs magánál. Arról, hogy mindezt egy szemtanú is látta, azonban eddig nem esett szó. Pedig aznap este, a luxuslakópark lépcsőházában történt emberrablást egy ott lakó, középkorú férfi is végignézte, akinek fogalma sem volt arról, hogy ezzel az évtized leghátborzongatóbb gyilkossági ügyébe csöppent.

B. László az ominózus estén Fanni Duna-parti albérletéből egészen az épület legalsó szintjéig, a mélygarázsig cipelte az alélt és hiányosan öltözött valóságshow-szereplőt, akit az ott parkoló autójába tett. A bűntettben azonban egy arra járó szomszéd megzavarta a vádlottat, aki idegességében magyarázkodni kezdett a csodálkozó tekintetű férfinak.

Fanni holtteste nem került elő, így minden részlet döntő lehet abban, hogy megtudjuk, mi történt vele © Bors

„Kicsit sok volt a pezsgő!” – mondta B. László a szomszédnak, aki, úgy tudni, semmit nem kérdezett a kajakostól, B. László magától kezdett zavartan mentegetőzni.

– Igen, ahogy azt a vádlott sem tagadta egy percig sem, a szemtanú is elmondja a vallomásában, hogy László egy göndör, fekete hajú nőt vitt a kezében, és hogy nem is értette, hogy ez az ember, aki egy ájult lányt cipel, miért mondja neki, amit mond, hogy „kicsit sok volt a pezsgő” – kezdte lapunknak dr. Brodmann László, a vádlott korábbi védője, és nagybátyja, aki szerint természetes, hogy unokaöccse ideges volt, hisz életében nem csinált ilyet.

B. Lászlót először emberrablással gyanúsították, ma már gyilkossággal © Bors

B. László a szomszéddal történt váratlan közjáték után a kocsija jobb hátsó ülésére tette Fannit, amit a lakó még látott, de a további eseményeket már csak a szóban forgó videófelvétel rögzítette. Például azt, hogy a kajakos visszaszalad valamiért, majd egy kis alakú, fekete tárggyal és ruhaneművel a kezében tér vissza a bérelt autójához.

A lakópark mélygarázsában futott bele egy szomszédba a lányt cipelő B. László © Bors

– Első körben nem tudta lehozni Fanni felsőjét, ezért visszament a lépcsőházba, ahol B. Erika (Fanni idősebb barátnője, szintén tanú – a szerk.) a kezébe adta a lány kabátját és egy fekete noteszt. De az is lehet, hogy nem noteszt, hanem a lány cipőjét vagy valami mást. Nem lehet kivenni a felvételből, hogy pontosan mi az, és László sem emlékszik rá, mit tartott a kezében – folytatta a Borsnak az ügyvéd nagybácsi, aki fontosnak tartja a tényt, hogy a vádlottnak a felvétel szerint 6-7 másodperccel később már ott vannak a lány cuccai a kezében, ami szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy valaki a lépcsőházból „kiadta” azokat az unokaöccsének, ennyi idő alatt ugyanis nem járta volna meg a lakás és a garázs közötti utat.

Mint tudott, Fanni notesze, amelybe bejegyezte kuncsaftjai nevét, telefonszámát és hogy mikor, mi történt vele, a bőröndjével, ruháival együtt eltűnt. Elrablása után pár héttel a nyomozók megtalálták a füzetet, amiben utolsó napjairól is szerepelnek bejegyzések.

Kétéves rejtély

Mint tudott, 2017. november 26-án VV Fanni édesanyja közölte a nyilvánossággal, hogy a rendőrség szerint már nem él a lánya. Pár nappal később, december 6-án őrizetbe vették B. Lászlót, aki nem tagadja, hogy az ájult Fannit az autójába tette, és elhajtott vele a pesti luxuslakóparkból. Fanni meggyilkolását azonban máig tagadja. A lány holtteste azóta sem került elő, pedig a nyomozásba az amerikai titkosszolgálat, az FBI is beszállt, és erdőket, folyókat, tavakat kutattak át utána. A vádlott autójának GPS-jelei szerint a szalkszentmártoni bányatavaknál feltűnően sokat időzött, de többszöri átfésülés után sem találtak nyomokat. B. László 2019 júniusában előzetes letartóztatásából házi őrizetbe került, és otthon, szerettei körében várja a tárgyalást és az ügy végkimenetelét.