Súlyos betegen is dolgozik Ujlaki Dénes

A sztár egy rendezvényen árulta el, hogy kiújult rákos megbetegedése. Azóta azonban továbbra is rendíthetetlenül dolgozik, csak a nyári hónapokban pihen a családjával.
A sztár egy rendezvényen árulta el, hogy kiújult rákos megbetegedése. Azóta azonban továbbra is rendíthetetlenül dolgozik, csak a nyári hónapokban pihen a családjával.

A legsötétebb pillanatokban sem adja fel a harcot a rettegett kórral Ujlaki Dénes. A budapesti Katona József Színház sztárja hosszú ideje néz farkasszemet a rákkal, ám élni akarása, fiatal felesége, Judit asszony, és gyermekük, a tízéves Gáspár, valamint a közönség biztató szavai tartják benne a lelket és segítik fel estéről estére a világot jelentő deszkákra.

Ujlakit több darabban is láthatjuk a színpadon © MTI

A 74 éves színész idén áprilisban vette át az 5. Magyar Filmhéten a televíziós forgalmazású alkotásoknak járó Magyar Filmdíjon kapott elismerést, az Agg színész című filmben nyújtott lehengerlő alakításáért. Köszönőbeszéde azonban igen egyedire sikeredett, ugyanis a színpadon árulta el, hogy 2015-ben diagnosztizált, általa csak férfiráknak nevezett prosztatarákja továbbra is kínozza, dacára annak, hogy 2017-ben még úgy nyilatkozott: két éve tünetmentes.

– Formabontó leszek, és most lemegyek a színpadról. Nem tudok állni, ugyanis évek óta egy súlyos betegséggel küzdök – mondta a színpadon Ujlaki.

Kisfia, a tízéves Gáspár és a közönség biztató szavai tartják a színművészben a lelket © Bánkúti Sándor

Az esemény után a Bors munkatársa rögtön megkérdezte betegségéről a színészt, aki készséggel válaszolt egészségügyi állapotával kapcsolatban.

– Dolgozom, de még mindig súlyos beteg vagyok – kezdte, majd megerősítette, hogy továbbra is korábbi rákos megbetegedésével küzd, állapotáról azonban ennél mélyebb részleteket nem kívánt elárulni.

Ujlaki Dénes nem hagyja el magát, betegsége ellenére is aktívan dolgozik, lélekölő lenne a számára, ha úgy érezné, hogy felesleges valamiben © Bánkúti Sándor

– Próbálok belőle viccet csinálni, mit lehet tenni amúgy? Most írtam alá a szerződést jövőre a Katonába. Először arra gondoltam, hogy horgászom még egy kicsit a Balatonon, aztán rábeszéltek, hogy dolgozzak. Nem szabad otthon maradni egyedül, aktívnak kell lenni. Lélekölő lenne, ha azt érezném, valamiért feleslegessé válok – mesélte a színész, aki pár héttel később a Szürke galamb című darabban lépett fel a Katona József Színházban.

Az 5. Magyar Fimdíjon kapott elismerést, a köszönőbeszédében mondta el, hogy rákos betegséggel küzd © Dombóvári Tamás

Azóta eltelt fél év, a színész állapotáról nem érkeztek új információk. Többen attól tartottak, hogy rosszabbodott a markáns orgánumú művész állapota, ezért lapunk felkereste, hogy érdeklődjön hogylétéről.

– Éppen nyaralok, az augusztusi pihenésemet töltöm a családommal. Nagyon jól esik a pihenés – mondta kirobbanó életenergiával a színész, majd hozzátette:

– Augusztus 27-én lesz társulati ülésünk, addigra visszatérek, vagy­is korábbi terveimhez híven a következő évadban is szeretnék színpadra állni – árulta el a Borsnak a színész.