Párizsi modellkarriert dobott el Erdélyi Mónika

Még közeli ismerősei sem tudják: Erdélyi Mónika hajdan modellkedett. 18-19 éves korában állt a vakuk kereszttüzében, külföldre is csábították. Megtapasztalta-e a divatvilág árnyoldalait? S miért adta fel a karrierjét?

Még közeli ismerősei sem tudják: Erdélyi Mónika hajdan modellkedett. 18-19 éves korában állt a vakuk kereszttüzében, külföldre is csábították. Megtapasztalta-e a divatvilág árnyoldalait? S miért adta fel a karrierjét?

Ki hitte volna, hogy a mindig cserfes Erdélyi Mónika előtt annak idején modellkarrier állt. A mindenki által ismert tévésről még az édesanyja sem hitte, hogy végül milyen karriert választ a lánya.

Bizonyára mindenkinek vannak olyan emlékei, amikor fiatalon merész álmokat dédelgetett. A szerencsések és kitartóak ezeket meg is valósítják, de legtöbbször az élet egészen más vizekre sodorja az embert. A TV2 Vigyázat, szülővel vagyok! mai adásában Erdélyi Mónika és édesanyja lesz az egyik páros. A legendás talkshow egykori házigazdája azonban nem mindig a tévés pályára készült. Kiderült, hogy annak idején a modellkarrier felé kacsingatott, de erről az édesanyja mit sem tudott.

A Vigyázat, szülővel vagyok! műsorban mondott el titkokat Erdélyi Mónika anyukája a műsorvezetőről © Rufffoto

– Arról, hogy mi foglalkoztatja, egészen addig nem mondott semmit, amíg élesbe nem fordult a dolog. Aztán egyszer csak kész tényként közölte, hogy ez lesz – mondta Mónika édesanyja a forgatáson. Így volt ez a modellkedéssel és a tévézéssel is.

– Még szerencse, hogy nem mindenben követtem anyukám tanácsát. Amikor otthagytam a bankot, ahol dolgoztam, és közöltem vele, hogy elmegyek műsorvezetőnek, azt mondta, hogy ez egy nagyon rossz ötlet, és ebből biztos csak egy nagy marhaság lesz. Az­tán szerencsére ez nem következett be – mondta ne­vetve a tévés, aki­nek a pénzügyi szektorban is van ta­pasztalata.

Igen, ez Ő! Elképesztően vékony volt, így kipróbálta magát modellként is

– Anyukám közgazdász, így nálunk a családban inkább ez a szakmai irány volt meghatározó. Nem igazán támogatta a modellkedést, ahogy kezdetben a tévézést sem, de nem is tiltott ezektől. Négy évig dolgoztam hi­telelemzőként, ami­ről szintén felsőfokú végzettségem van. Átfogó ké­pet készítettem nagyobb cégek pénzügyi helyzetéről.
De vajon milyen út vezette a kamerák elé, és miért hagyta ott a divat csábító világát? Erről kérdeztük Erdélyi Mónikát.

Sikerült Párizsba is kijutnia, ahol egy hajfesték reklámhoz fotózták

– 18–19 éves lehettem, alapvetően érdekelt a téma, mint minden fiatal lányt, és mivel elképesztően vékony voltam, így kipróbáltam magamat ezen a területen is. Voltam néhány divatbemutatón, divat- és reklámfotózáson, de ez körülbelül két évig tartott. Jó élmény volt belekóstolni, de a modellkedés alapvetően nem szerepelt a hosszú távú céljaim között – kezdte a Borsnak a tévés, aki szerencsére nem tapasztalta meg en­nek a pályának a sötét oldalát.

A pénzügyi szektor után a modellkedést, majd a műsorvezetést választotta. Utóbbihoz azóta is hűséges Mónika

– Akkoriban már egyetemre jártam, amit két további diploma követett a későbbiekben. A di­vatvilágról szóló rémtörténetekből viszont semmit nem tapasztaltam, abszolút pozitív emlékeket őrzök erről az időszakról. Sikerült Párizsba is kijutnom, ahol egy hajfestékreklámhoz fo­tóztak. Hazai viszonylatban több olyan mo­dellel dolgoztam együtt, akik ab­ban az időszakban a leghíresebb nevek kö­zé tartoztak, és a későbbiekben is folytatták ezt az utat – mesélt ta­pasztalatairól Mónika.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors