Összekaptak kollégái Sztankay halálán

Egymásnak feszültek a színművészek. Tordy Géza erős szavakkal illette Esztergályos Cecília egyik nyilatkozatát, melyet Sztankay István haláláról tett. Ám a színésznő fenntartja, amit mondott.
Egymásnak feszültek a színművészek. Tordy Géza erős szavakkal illette Esztergályos Cecília egyik nyilatkozatát, melyet Sztankay István haláláról tett. Ám a színésznő fenntartja, amit mondott.

Rövid kis mondat volt, vihar kerekedett belőle. A minap azt nyilatkozta Esztergályos Cecília: ha foglalkoztatják Sztankay Istvánt, legyőzte volna a betegségét. A színésznő szerint ugyanis a mellőzöttség is hozzájárult kollégája halálához. Tordy Géza azonban tegnap felcsattant: végtelen csacsiságnak nevezte Esztergályos véleményét. Egész pontosan így fogalmazott a színész a TV2 Mokkájában a 79 éves korában elhunyt Sztankay utol­só éveiről: – Végtelen csacsiság, amit Cili mondott, elárasztották, könyörögtek neki, hogy játsszon, nem vállalta. Hál’ istennek szó sem volt mellőzésről, egy csúnya, súlyos betegség volt az oka, hogy nem tudott, hogy ő maga nem akart vállalni szerepeket – mondta Tordy Géza, hozzátéve: nincs felhatalmazva arra, hogy elhunyt kollégája, barátja betegségéről beszéljen.

Esztergályos Cecília azonban fenntartja véleményét Tordy Gézával szemben, de nem akarja
meggyőzni igazáról kollégáját. – Mindenkinek megvan a saját élete, a saját titka, a saját családi élete, amelyet tiszteletben kell tartani. Mindenki másképp született és másképp megy el. Én olyan vagyok, ha ülök a csónakban, és jön az ár velem szemben, mindent megpróbálok annak érdekében, hogy kiérjek a partra. Nem mindenki van ezzel így. István várta a segítséget, és ha meg is kapta a szakmában az elismerést, nem biztos, hogy az a minden – mondta lapunknak Esztergályos Cecília, hozzátéve, nagyon szerette Sztankay Istvánt, és sajnálja, hogy nem tudta megfogni a kezét, mert sok esztendeje elváltak útjaik.

© Fotó: Vadnai Szabolcs

– Amikor játszottunk, nagyon oda tudtunk figyelni egymásra, jó érzés volt egy ilyen nagy színésszel jóban-rosszban együtt lenni. Sztankay érzékeny ember volt, fiatalon is mindig aggódott, hogyan játszik majd el egy-egy szerepet. Aztán kiment a színpadra, és megtörtént a csoda – tette hozzá a Borsnak a színésznő.

– Persze igaz, ha István nem kapja el azt a szörnyűséges betegséget, hogyha nem marcangolja magát olyan sokat az elmúlt ötven évben, tovább élhetett volna. Szerencsére a párja, Bea (akit a színész halála előtt hét hónappal vett nőül negyedik feleségeként – a szerk.) tüneményes asszony, minden óhaját, sóhaját figyelte, ahogy a gyermekei és az egész családja is. Istvánnak csoda volt, amikor megszületett az unokája, sajnos azonban még ez sem segített abban, hogy felül tudjon kerekedni a betegségén – zárta Esztergályos.

© Fotó: MTI

Kegyelet szombaton

Szombat délután róhatják le kegyeletüket Sztankay István és a múlt szombaton, 84 éves korában elhunyt Avar István tisztelői a Nemzeti Színházban.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors