Nem teljesítették Komár László utolsó kívánságát

Régóta tudta, hogy nincs sok hátra, készült a halálra Komár László. Mégsem mondhatjuk, hogy nyugodtan költözött a túlvilágra, mert nem teljesítették kívánságát, nem láthatta utoljára a kislányát.
Régóta tudta, hogy nincs sok hátra, készült a halálra Komár László. Mégsem mondhatjuk, hogy nyugodtan költözött a túlvilágra, mert nem teljesítették kívánságát, nem láthatta utoljára a kislányát.

Szerda reggel hat órakor otthonában, felesége, Krisztina karjai között örökre lehunyta a szemét Komár László. A rock and roll hazai királya már napok óta készült az utolsó televíziós interjúra, és a napra, amikor felköszöntheti nyolcéves kislányát, és egyúttal el is búcsúzhat tőle. A sors azonban megtagadta tőle ezt az utolsó ajándékot.

– Laci a hétvégén hívott fel, és közölte, nem sok van neki hátra, de enyém az utolsó keringője, az utolsó interjú, amelyben elbúcsúzik a rajongóitól – mondta a Borsnak Hajdú Péter. – Hétfőre terveztük a felvételt, de rosszul lett, és kérte, tegyük át szerdára, addig összeszedi magát. Kedden a felesége, Krisztina telefonált, és azt mondta, durva volt az éjszakájuk: Laci felhívta a kislányát, hogy látni szeretné és felköszönteni a születésnapján. A volt párja azonban állítólag nem engedte el Karolinát. Laci összeomlott, de kedden este ígérte, összeszedi magát szerdára. Tegnap reggel negyed hét körül jött az SMS, hogy Laci negyedórája meghalt. Barátomnak tartottam, Isten nyugosztalja! – tette hozzá a producer.

A nyolcéves Karolina Komár előző házasságának gyümölcse. Miután elvált Erzsébettől, voltak időszakok, amikor az énekes hosszú hónapokon át nem láthatta gyermekét. Pedig Karolina volt a mindene, aki hosszú időn át erőt adott neki a gyilkos kór elleni harcban is. A közelmúltban dalt is írt a lányához, amelyben pontosan megfogalmazta, hiányzik életéből a lánya, és felkészült rá, hogy nem látja már felnőni Karolinát: „Sokkal többet legyél velem, mert az idő könyörtelen” – szól a dal egyik sora.

Komár utolsó évének másik főszereplője Krisztina, nagy szerelme és harmadik felesége, akitől elvált, majd akit idén év elején újra oltár elé vezetett. Ő gondoskodott róla az utolsó pillanatig.

Komár először két évvel ezelőtt beszélt nyilvánosan arról, hogy 2006-ban daganatot találtak a lábában orvosai. Kétszer is kemoterápián esett át, a haja kihullott a kezelésektől, majd 2010-ben újabb daganatot találtak és távolítottak el a szervezetéből, azóta számos fórumon elmondta: jól van. Alig egy hónapja életét a régi-új szerelme mentette meg, az énekes tüdőembóliás rohamot kapott, Krisztina időben ért vele a kórházba. Az utóbbi hetekben azonban egyre gyengébb lett, és gyakorlatilag már az ágyból sem tudott felkelni. Tegnap hajnalban szerelme karjai közt hunyta le örökre a szemét.

A rock volt az élete

Komár László a nagy generáció tagja volt. A Veszprém megyei Adásztevelen, 1944. november 28-án született. 1962-től a Scampolo, 1965-től a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban indult a Táncdalfesztiválon, ezt követően az Atlas és a Bergendy együttessel lépett fel. A 70-es évek első éveiben a Non-Stoppal, ezután a Sprint énekese volt. A magyar Elvisként is emlegették. Legismertebb slágerei a No Miss, a Mondd, kis kócos!, a Táncoló fekete lakkcipők. Első önálló nagylemeze 1981-ben jelent meg. Tavaly megkapta a Hungaroton életműdíját.

Siratják a barátok

Zalatnay Sarolta életében fontos szerepet játszott Komár László, számára ő volt az első férfi, sőt majdnem össze is házasodtak.

Cinit annyira megviselte barátja halála, hogy lebetegedett.

– Ne haragudj, de eltiltottak a beszédtől, borzasztóan fáj a torkom. Imádtam, szerettem, az elsők között volt számomra, de most nem tudok erről beszélni, annyira fejbe vágott a halála – sírdogált Zalatnay.

Koós János szeretettel beszélt kortársáról.

– Hallottam valamit arról, hogy beteg, de mindenki azt hitte, csak tüdőembóliája van, aztán kiderült, hogy rák. Szegény, hirtelen ment el. Rengeteget jártunk meccsre, sokat balhéztunk, a vége felé kicsit csendesebb lett. Vele mindig jó volt találkozni, igazi rock and rollos zenész volt. Nyugodjon békében!

Aradszky László is szeretettel emlékezett meg róla.

– Tudtam, hogy nagybeteg, de soha nem kérdeztem rá, amikor találkoztunk. Aztán összefutottunk fellépéseken, és reménykedtem, hogy nem olyan súlyos a kór, ezért derült égből villámcsapásként ért a halálhíre.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors