„Nem is tudom, hogy honnan vették ezt az erőt” – Unokái tartják a lelket a még mindig gyászoló Benedek Miklósban

Először beszélt nyilvánosan fia haláláról Benedek Miklós. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész Rónai Egon Húzós című műsorának volt a vendége szombat este abból az alkalomból, hogy idén az ATV által újraindított Halhatatlanok Társulatába választották a szavazók. Szó esett színházról, szakmáról, szinkronról, majd a 47 évesen, hosszú betegség után elhunyt fia, a háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor elvesztéséről is.

Ez is érdekelheti!

A munka segíthet Benedek Miklós gyászában

Idén már biztosan nem lép színpadra Benedek Miklós

Benedek Tibor édesapja elzárkózott a külvilágtól – videó

„Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi” – Először beszél fia elvesztéséről Benedek Miklós

Az apa – aki mindvégig megtörten beszélt – ezen a pon­ton mély levegőt vett, és hosszú másodpercekbe telt, mire meg tudott szólalni. Megrendülten, könnyeivel küszködve beszélt, anélkül, hogy fia nevét kiejtette volna.

Erről nem beszélnék. Erről nem szabad beszélnem. Mert a veszteségek annyira érzékenyen érintenek, hogy nem szabad egy szót sem szólnom róla. Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el. Nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne.

A tragédia kapcsán szóba kerültek a művész unokái is.

Benedek Miklós úgy érzi, nem szabad beszélnie a veszteségéről © ATV

– Nagyon jóban vagyunk, ők vigasztalnak néha engem – mondta Benedek Miklós Rónai Egon kérdésére.

Érdekes módon ők nagyon keményen bírják ezt. Kifejezetten edzetten. Nem is tudom, hogy honnan vették ezt az erőt, szemben az én erőtlenségemmel.

Benedek Tibor hosszú, súlyos betegség után hunyt el © Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Hogy a színész milyen nehezen birkózik meg szerettei elvesztésével, jelzi, hogy édesapját, Benedek Tibor színészt, a mai napig nem engedte el, a műsorban mindvégig jelen időben beszélt róla.

– Vannak éjszakák, amikor számomra még itt van. Együtt élek vele ma is, nagyon sokszor eszembe jut. A lakásban szemben van a képe, és látom, hogy ott van.