Meglátogattuk a kisboltot – Imádják és utálják Ördög Nóráékat Akarattyán – videó

Az akarattyaiak örülnek Ördög Nóra és Nánási Pál boltjának, meg nem is. Örülnek, mert van hol vásárolni, jó kávét inni, viszont sok problémát okoz a kíváncsi áradat a szűk utcában. A Bors megnézte a helyszínen, hogyan telt a legutóbbi kánikulai hétvége a kisboltnál.
Az akarattyaiak örülnek Ördög Nóra és Nánási Pál boltjának, meg nem is. Örülnek, mert van hol vásárolni, jó kávét inni, viszont sok problémát okoz a kíváncsi áradat a szűk utcában. A Bors megnézte a helyszínen, hogyan telt a legutóbbi kánikulai hétvége a kisboltnál.

A sztárpár saját kezével pofozta helyre az elhagyott boltot Balatonakarattyán, melyet Pünkösdkor nyitottak meg Nekem a Balaton néven. A siker óriási. Azóta rengeteg ember lepte el a környéket, látni és szelfizni akar Nórával és Palival. Naponta több százan tódulnak be egy kávéra, péksütire. Megszűnt a csendesség.

A múlt héten már arról szóltak a hírek, hogy a helybeliek népharagja zúdult a sztárpárra a megnövekedett autós forgalom miatt. A környéken lakók közül sokan eltorlaszolják a közterületet a portáik előtt. Ördög Nóra és Nánási Pál is keresi a megoldást, amiről beszéltek is nekünk.

Szeretik a boltot és a finom kávét a látogatók © Knap Zoltán

© Knap Zoltán

Mi is, a rendőrség és az önkormányzat is a lehetséges megoldást keresi. A mi eszközeink végesek. A vlogepizódunkban korábban is felhívtuk az emberek figyelmét, hogy parkoljanak távolabb, de amíg a törvény adta lehetőség adott, hogy autók ide érkezzenek és leparkoljanak, addig mi mondhatunk bármit. Egyébként tizenhárom percre tőlünk van egy nagy parkoló, és ezt mi magunk is sétával lemértük. Valószínűleg a korlátozás lesz a megoldás. Az azonban idő igényes, amíg ez kialakul, és ez nem a mi hatáskörünk és feladatunk. Ha működhetne a „célforgalom” tábla, azt mi is jónak tartanánk, és úgy tudjuk, erről már folynak egyeztetések – mondta a páros.

Az út szélére műanyag székeket és betontömböket, karókra feszített kötelet helyeznek el az itt élők © Knap Zoltán

A legtöbben autóval érkeznek, amire az apró balatoni település még apróbb utcácskája nincs felkészülve © Knap Zoltán

Az önkormányzat az úttest mellett a Sirály utcában bokrok leritkításával alakított ki parkolóhelyet autóknak, ami a helyben lakókat nagyon zavarja, ezért ezeket megpróbálják bekeríteni.

Ez is érdekelheti!

Kisboltot vett Ördög Nóra és Nánási Pál a Balatonnál, épp felújítják - videó

Nyílt levélben tiltakoznak a kisbolt ellen – Ördög Nóra is megszólalt az ügyben

Ördög Nóra: Minden egyes nap ajándék, amit a képernyőn tölthetek

Ez az üzlet szerintem nem ide való – mondta a Borsnak a helyben lakó Vaszilné Barna Ágnes. – A megoldás az lehetne, ha távolabb kialakítanának egy parkolóhelyet, és az emberek a bolthoz gyalog vagy biciklivel, vagy akár rollerral jönnének. A bolttal nem lenne bajunk, hiszen itt régen is volt ilyen, csak a tulajdonosok népszerűsége miatt nagyon megnőtt az autós forgalom, amit ez a település nem bír el.

A sztár házaspár rendkívül népszerű. Amíg ott voltunk, kézről kézre adták őket. Mindenki közös fotót akart velük © Knap Zoltán

Egy másik nyaraló tulajdonosa szerint a megoldás az lehetne, ha a rendőrség kitenne ide egy táblát, hogy célforgalom, autóval behajtás csak engedéllyel, és ezt ellenőrizné is. Sok helyi ki­mondottan örül az újra nyitott üzletnek.

Ez a legjobb dolog, ami ezen a részen történhetett. Eddig nem igazán volt itt a környéken hely, ahol az ember leülhetett és megihatott egy jó kávét. A süteményektől kezdve a kiszolgálásig minden kitűnő. Sokat ingázom Magyarország és a külföld között és ez a kinti színvonal. Lehet, hogy van pár lakó, akit az autós forgalom zavar, de száguldozásról inkább a bringások részéről lehet beszélni. A parkolásra biztosan lesz megoldás – mondta Melinda.