Celeb

Már tévét sem néz - szakított a múltjával Kudlik Júlia

K. Sz.

Létrehozva: 2019.01.04.

<p>Nem vágyik a képernyőre, ahogy kerüli a kollégáit is a Delta egykori legendás műsorvezetője. Két dolog érdekli, a népzene és a kézimunkázás.</p>

Kevés olyan televíziós személyiség van, akiért úgy rajonganak az idősebb nézők, mint Kudlik Júliáért. A 73 éves televíziós újságíró nevéhez a szakmai felkészültség, visszafogott elegancia, minőség, megbízhatóság társul. Éppen ezért bizonyára örömhír a műsorvezetőt kedvelőinek, hogy január hatodikától újra látható lesz az M3 csatornáján az Arany Pávában. A nemzetközi népzenei verseny nemcsak témája miatt, hanem két legendás műsorvezetője, a néhai Antal Imre és a legendás Kudlik Júlia vált a közönség kedvenc műsorává. Az utánozhatatlan műsor most újra­éled, sőt a csatorna sajtóanyagá­nak egyik mondata szerint az elődöntő végén Kudlik Júlia dalra is fa­kad. 

Rögtön arra gondoltunk, hogy a tévézésnek lassan 18 éve hátat fordító műsorvezetőnő újra feltűnik a képernyőn. De aztán a csatorna illetékesétől megtudtuk, hogy csak archív felvételeken lesz látható. A Bors azért megkereste Júliát, hogy arról kérdezzük, milyen emlékeket őriz az Arany Páva műsorról. Ám a legendás tévés válasza igencsak rövid és meglepően határozott volt.

– Végeztem a médiával, befejeztem mindenfajta nyilvános szereplést. Nem szeretnék nyilatkozni – mondta, majd miután igyekeztünk megerősíteni a legenda számára, hogy csak és kizárólag a műsorral kapcsolatban szeretnénk kérdezni őt, annyit még hozzátett: Nem, nem érdekel – majd illedelmesen elköszönt. 

Úgy tűnik, nemcsak most, ha­nem soha többé nem áll szándékába visszatérni Kudliknak, sőt példátlan népszerűségnek örvendő műsorai is hidegen hagyják. A Bors úgy tudja, hogy Kudlik valóban szakított a múltjával. A hangos társasági eseményeket kerülve él takaros szentendrei házában, ko­rábbi televíziós kollégáival sem tartja a kapcsolatot, már a szakmája sem érdekli. Nem követi a televíziós trendeket, egyáltalán nem néz televíziót. A népzene, a népművészet és az irodalom felé fordult. 

A médiától azonban mégse vonult vissza teljesen, ugyanis szemfüles rajongói az utóbbi években számtalan videófelvételt találhattak róla a legnépszerűbb videó­megosztó oldalon, ahol egyetemes gondolatokat és népdalokat oszt meg rajongóival a világhírű népdalénekes Szvorák Katalin társaságában. Ők ketten közös lemezt is adtak ki, s az ország és a határon túli magyar lakta települések művelődési központjaiban lép­nek fel.

De van még valami a tévézés mellett, amiben Kudlik Júlia hírnevet szerzett. 2001-es nyugdíjazása után lakhelyén, Szentendrén találta meg az a közösséget, ahol az amerikai földműves asszonyoktól származó patchwork, vagyis foltvarrás művészetét elsajátíthatta.  

– Tizenhat éve keveredtem nyugdíjba, elmentem egy patchwork klubba. Mondták, hogy vannak ilyen patchwork kiállítások, akkor már kapiskáltam mi is az a foltvarrás, és beneveztem egy ilyen útra. Minden évben mentünk az európai kiállításokra a munkáinkkal – mesélte egy 2017-es felvételen a Delta korábbi műsorvezetője, aki a rá jellemző precizitást immár a kézimunkáiban éli meg.       

Mindenesként kezdte

Kudlik Júlia 1945-ben született Budapesten. 1963-ban mindenesként kezdett dolgozni a Magyar Televízió Ifjúsági Osztályán. Munkája mellett elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakát, illetve az ELTE-n a magyar– népműves szakot.

1965-ban kezdte vezetni a Delta című tudományos műsort, amivel országos ismertségre tett szert, ennek kisebb megszakításokkal 32 évig volt a háziasszonya. Közel két tucat műsor fűződik a nevéhez, nyugdíjazása után is vállalt egy ideig műsorvezetéseket. Közel negyven évig élt házasságban Szűcs László rendezővel annak haláláig. Kiválóan beszél angolul és spanyolul.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152751_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27341_resized.jpg?avcount=1713857712
origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151780_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27342_resized.jpg?avcount=1713857712
origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153496_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153981_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713857712
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153755_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Leesik az állad: Teljesen átalakult Nagy Melanie - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lfelAS4BI7Khp-pXJCdkfrh4dZ4HvkH5DhQHWSUXDbs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWE4Y2M4OTk3NDRkYmY4MTBiNzM0ZjVkNmJkZjI0.jpg
Babavárás

G.w.M nagy bejelentést tett születendő gyermekéről: "Majd az utolsó előtti pillanatban..."

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/awrQ-0QV1X1v_Au8TYDY_5a7o_AiRrt5JjfYMBKOmvo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdlMzI1MzQ2OGZhZjQzZGU5NzQ1Y2YxZjNlNDNhZGQ1.jpg
Kamu

Álhírek tépik fel a család sebeit: a kamuportálok szerint VV Fanni életben van