Celeb

Liptai Claudia: Mindannyiunk életét felforgatta a járvány

Bors

Létrehozva: 2021.03.11.

Tudósok, művészek, sportolók, közgazdászok és vállalkozók csatlakoztak az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalomhoz, amely napjaink legégetőbb kérdéseiben kíván párbeszédet indítani és közös célok felállításával ígéretes jövőt építeni. Az első szakmai panelbeszélgetés témája a járványhelyzet utóhatásai lesznek társadalmunkra.

Többek között Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Management cég alapítója, motivációs tréner, Krisán László, a KAVOSZ Zrt., a Széchenyi Kártya Program irányítását végző szervezet vezérigazgatója, Kitanics Márk pszichológus, igazságügyi orvosszakértő és Liptai Claudia médiaszemélyiség is úgy döntött, hogy tapasztalatával, tudásával gazdagítja a mozgalmat és részt vesz az első streamelt panelbeszélgetésen. 

A koronavírus-járvány eddig soha nem tapasztalt kihívások elé állította a társadalmat, környezeti, mentális, gazdasági és morális válságot okozva szerte a világon. Az egyre nehezebb helyzetben szükség van olyan kezdeményezésekre, amelyek összefogásra ösztönözik a kor emberét. Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom célja, hogy hiteles szakértők bevonásával segítse a társadalmat a felelősségteljes és környezettudatos kérdések megfogalmazásában és a döntések meghozatalában. A Mozgalom három fő témakörben szervez szakértői beszélgetéseket és tájékoztató kampányokat, konzultációkat.

Szó esik majd társadalmi problémákról, a minőségi életvitel kérdéseiről és a környezetvédelemről.

A Mozgalom elnöke és társalapítója Oláh Zsuzsanna közgazdász, több nagyszabású kulturális és gazdasági projekt kommunikációs és stratégiai vezetője, a Magyarok a Napi Testmozgásért mozgalom alapítója.   

„Ez a járvány egészségileg és érzelmileg megterhelte a világ és hazánk lakosságát, rengetegen elvesztették a munkahelyüket és az addigi életüket is. Éppen ezért, az egyre nehezebbé váló hétköznapokban csak közös fellépéssel, közös célokkal és előre vivő tevékenységekkel tudunk egy élhetőbb világot teremteni” – mondta Oláh Zsuzsanna.  

Erre a közös gondolkozásra és munkára évtizedek óta nem volt ilyen égető szükség, mint most, amikor minden bizonytalan körülöttünk. Nagyon jó társaságba kerültem, ezekkel a résztvevőkkel sok szemszögből meg tudjuk vitatni, hogy milyen akadályok állnak előttünk, és miként lehet azokat átlépni, legyen szó akár a testi, vagy mentális jóllétünkről. Kiszolgáltatottak vagyunk a körülményeknek. Nem könnyű “észnél” maradni, éppen ezért fontos tudatosítanunk magunkban, hogy ha azt nem is tudjuk mindig befolyásolni, ami velünk történik, azt viszont mindenképpen, hogy ezekre a változásokra, hogyan reagálunk” – mondta el Kende-Hofherr Krisztina, üzletasszony, motivációs tréner, a személyes márkaépítés szakértője. 

„Mindannyiunk életét felforgatta a járvány, és mivel még csak hasonlót sem élt át a mi generációnk, így az a tudás sincs a birtokunkban, hogy miként lehet túllendülni a nehézségeken. Ebben a helyzetben minden eddiginél fontosabb egy olyan összefogás, amely segít abban - és egyáltalán beszél arról -, hogyan lehetünk erősebbek a mindennapokban” – fogalmazott Liptai Claudia. 

„Ebben az egy éve tartó megváltozott helyzetben a sport az, ami megtartja a vezérvonalat az egészséges élethez. Jobban kellene figyelnünk magunkra, fontos a sportolás a szabad levegőn, mert ez pozitív energiákat szabadít fel, és ellenállóbbakká válunk a mindennapi megpróbáltatásokkal szemben” – mondta el Fodor Rajmund vízilabdázó. 

A Mozgalom az első nyilvános digitális beszélgetést március 26-án tartja. A téma a több mint egy éve tomboló koronavírus-járvány okozta utóhatások összessége lesz. Mit tehetünk azért, hogy ne bénítson meg bennünket a bizonytalanság és a félelem? Milyen módon őrizhetjük meg emberi kapcsolatainkat, és hogyan tekintsünk a gazdasági folyamatokra a megváltozott világunkban? A panelbeszélgetés ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a tudós, a vállalkozó, a művész és a gazdasági szakember szemszögéből. 

A mozgalom sajtótájékoztatók, szakmai panelbeszélgetések, elemző podcastok, és lakossági fórumokon keresztül próbál majd összefogásra ösztönözni. Illetve, amint lehetőség nyílik rá, roadshowt indít szakértők és további partnerek bevonásával. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174750_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714447510
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173417_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hatodikos lány szúrta meg az osztálytársát egy bőnyi iskolában + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714447510
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714447510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon