Celeb

Ágyneműre sem futotta – mélyszegénységben élt a Nemzet Színésze

Bors

Létrehozva: 2021.06.08.

Lassan egy hónapja annak, hogy Lehoczky Zsuzsát a Nemzet Színészévé választották. A művésznő a Borsnak mondta el először, hogy teljesen megváltozott az élete.

Forrás: Bors

Korábban is felismerték őt az utcán és kedvesen köszöntek neki, de az utóbbi hetekben szinte nem tud úgy kilépni a lakásából, hogy valaki ne szólítaná meg és gratulálna a nívós kitüntetéshez. 

– Most sokkal többen kifejezik az örömüket. Ezalatt az egy hónap alatt sok simogatást és gratulációt kapok az utcán, a piacon vagy a közértben, ahova járok. Ez az öröm átalakult, nagyon mély és múlhatatlan boldogsággá vált bennem.

nem számít a pénz

A Nemzet Színésze cím mellé pénzbeli juttatás is jár, ami lelki megnyugvást jelentene egy olyan színésznek, aki nagyon nehéz anyagi körülmények között nőtt fel. A színésznő elmondta, hatéves korában, miután az édesapja elhunyt, teljesen megváltozott az életük. A következő években gyakorlatilag mélyszegénységben éltek az édesanyjával. Ágyneműre nem futotta, az édesanyja függönyből próbált varrni néhányat és karácsonyfára sem tellett, mindezek ellenére Zsuzsa számára nem mérvadó a pénz.

Nálam a pénz nem központi kérdés. A mai napig nem tudom, hogy mennyi jár a Nemzet Színésze kitüntetés mellé, sőt nem is hagyom, hogy megmondják nekem. Azt érzem, most értelmet kapott a múltam és nem akarom „elanyagiasítani” magamban ezt a csodát – mondta őszintén Zsuzsa, aki azóta másképp néz a tükörbe.

Abban a korban vagyok, hogy nem szívesen nézek már a tükörbe és a képernyőn sem szeretem viszont látni magam. Ugyanakkor fogmosás közben kénytelen vagyok belenézni. Olyankor egy pillanatra megállok és hangosan kimondom magamnak ezt a csodás elnevezést, hogy: „A Nemzet Színésze vagy.” Három percig nézem a fejemet és egyre szebbnek látom magam, mert átitat a boldogság – tette hozzá meghatódva a színésznő, aki idén ünnepli 85. születésnapját. Jobban mondva kivételesen nem akar megemlékezni erről a neves alkalomról.

Egy időre elszökik

Felköszöntötték őt a hetvenedik és a nyolcvanadik születésnapja alkalmából is, azonban most a színházigazgatót arra kérte, hogy ne szervezzenek neki semmilyen különleges meglepetést. 

- Kettő már volt és a harmadikat azt hiszem, egyfajta lezárásként élném meg. Nem akarom önmagamat stresszelni. Még véletlenül se legyenek virágcsokrok és köszöntések, mint amiket nemrég kaptam. Annyi csokrot küldtek nekem, hogy egy külön szobába kellett tennem őket, mert elszívták előlem a levegőt – mesélte nevetve. Úgy döntöttem, hogy elutazok a szülinapom egy előtt egy héttel. Nem azok elől menekülök, akik szeretnek, hanem bizony az én nyolcvanöt évem elől…mondta elcsukló hangon – A kilencvenediket majd megünnepeljük.

Az édesanyja mindig büszke volt Zsuzsára, amiért sok szép elismerést és díjat kapott az elmúlt évtizedek során. 

- Ha még velem lehetne, biztosan sütött volna nekem egy nagy tál szalagos fánkot – mondta mosolyogva – a puszin kívül mindig ezzel nyilvánította ki a szeretetét. Egyébként miután megkaptam a kitüntetést, kimentem hozzá. Vittem neki egy hatalmas virágcsokrot és elmondtam. Örült neki… - mondta a könnyeivel küszködve.

Nem tudta megtenni

Lehoczky Zsuzsa elmondta, hogy Honthy Hanna örökbe akarta fogadni, ám ennek feltételt szabott: Zsuzsának fel kellett volna vennie az ő vezetéknevét.

- Felhívta az édesanyámat, hogy mindezt elmondja neki. Miközben beszéltek csak egy hatalmas durranást lehetett hallani: az édesanyám elájult. Ezzel nekem mindent elmondott.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714026011
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714026011
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158440_auto_resized.jpg
life.hu

Bridget Jones 4. - Hugh Grant: "Túl öreg, dagadt és ronda"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155933_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156848_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714026011
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után