Kossuth-díjat kapott az Omega

A nemzeti ünnepen a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnöktől Kossuth-díjat kapott a Csík zenekar és az Omega is.
A nemzeti ünnepen a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnöktől Kossuth-díjat kapott a Csík zenekar és az Omega is.

Pénteken, a nemzeti ünnep délutánján a miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök átadta a Kossuth-díjakat a Parlamentben. Megosztott Kossuth-díjat kaptak legendássá vált, fél évszázados művészi pályafutásuk elismeréseként az Omega együttes tagjai: Benkő László, Debre­czeni Ferenc, Kóbor János, Mihály Tamás, Molnár György. Szintén megosztott Kossuth-díjjal tüntették ki a Csík zenekar tagjait: Csík Jánost, Bartók Bélát, Barcza Zsoltot, Kunos Tamást, Majorosi Mariannát, Makó Pétert és Szabó Attilát is.

A további díjazottak között szerepel még többek között: Rudolf Péter színész-rendező, Gera Zoltán színművész, Karinthy Márton rendező, Mécs Károly színművész, Oszter Sándor színművész, Pap Vera színművész, Sajdik Ferenc grafikusművész, karikaturista és Schubert Éva színművész.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors