Korda nem akarja tudni, ki súgott róla

Második házasságkötésük kapcsán Balázs Klári és Korda György elmerengett, így sorra kerülnek elő az otthon sokszor, nyilvánosan sosem hallott történetek. Sok szól közülük Korda utazásairól, hiszen az énekes Klárikával, és nélküle is többször körbeutazta a világot, amit az átkosban csak kevesen engedhettek meg maguknak. Korda viszont úgy jár-kelt szabadon a földrészek között évtizedeken át, hogy közben elkerülte az állambiztonsági szervek kitüntető figyelmét.

Korda az átkosban keresztülkasul beutazta a világot és nem érti, miért volt ilyen kiváltságos helyzetben © MTI

– Harmincötször voltam az USA-ban, negyvenszer Kanadában, tízszer Ausztráliában, és mindenfelé egész Európában. De soha senki nem környékezett meg. Sőt egyetlen egyszer sem gördítettek akadályt az utazásaim elé, és egyetlen utamról sem vonták vissza az engedélyt sem. Pedig sokat voltunk külföldön. Nem voltam se KISZ-tag, se párttag. Nem kért meg senki, hogy lépjek be, magamtól meg eszembe sem jutott. Most, hogy elgondolkodtam rajta, majdnem megsértődtem, hogy vajon hülyének néztek engem, hogy soha nem akartak beszervezni? – húzza fel a szemöldökét Korda György, akinek meggyőződése, hogy azért hagyták békén a titkosszolgálatok, mert tudták róla és a feleségéről, hogy csak Magyarország jó hírét viszik a fellépéseikkel.

A házaspár mostanság sokat nosztalgiázik © Bánkúti Sándor

– Nem tudom, hogy ez most dicsőség vagy sem, de bármikor jöttünk haza, egyszer sem nézték meg a mi csomagjainkat sem. Úgyis tudták, hogy semmiképpen nem akarunk semmit becsempészni – magyarázta az énekes, hozzátéve, hogy azt sem szeretné tudni, hogy a környezetéből kik jelentettek.

– Végül is utánanézhetnék, de minek? Van értelme? Nem hiszem, hogy van értelme. Többször előfordult viszont olyan, hogy anno feljelentettek külföldről, mert felléptem a kanadai Magyar Házban. De, hogy ki volt, az nem derült ki a mai napig sem. Egyszer megmutatták az egyik ilyen feljelentést, tele volt helyesírási hibával – mesélte Korda.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors