Kétmilliárdot énekelt össze a telefonárus

A teljes ismeretlenségből jutottak a csúcsra, s a tehetségkutatók tartós világhírnevet hoztak számukra. Sorozatunk harmadik részében a telefonárus Paul Potts sikertörténetét ismerhetik meg.
A teljes ismeretlenségből jutottak a csúcsra, s a tehetségkutatók tartós világhírnevet hoztak számukra. Sorozatunk harmadik részében a telefonárus Paul Potts sikertörténetét ismerhetik meg.
Amikor 2007 tavaszán, az első Britain’s Got Talent tehetségkutató cardiffi válogatóján olcsó öltönyben besétált a duci, kissé kancsal, kusza fogazatú mobiltelefonárus, Paul Potts, és közölte: operát fog énekelni, a zsűri kétkedve fogadta. Amikor azonban nekikezdett a Nessun dorma című Puccini- áriának, mindenkinek leesett az álla. Potts mindössze egy kéthetes olaszországi képzésen vett részt korábban, melyre éveken át gyűjtögetett, egyébként csak operákat hallgatva fejlesztette tudását. A szomorkás, szerencsétlen külsejű Potts ettől kezdve megállíthatatlanul jutott túl a műsor fordulóin, és lett a show győztese. Simon Cowell kiadója, a Syco azonnal szerződtette, és jól járt vele, mert az énekes első, One Chance című lemeze több mint kétmillió példányban kelt el. Paul világhírű lett.

– Az volt az álmom, hogy énekeljek, most ezt tehetem. Rendbe hozattam a fogaimat, vettem egy nagyobb házat, de nem vágyom fényűzésre, és még kevésbé olyan barátokra, akiket csak a hírnevem vonz – mondta egy interjúban Potts, aki továbbra is a walesi Port Talbotban él. Állítja, nem hagyná el soha a feleségét, Julie- Annt, azt az asszonyt, aki már azelőtt szerette és támogatta, hogy Paul reflektorfénybe került, sőt ő bátorította, hogy jelentkezzen a Britain’s Got Talentbe.

Potts vagyonát 2009-ben ötmillió fontra, azaz csaknem kétmilliárd forintra becsülték, és azóta csak gyarapodott, mivel két további lemeze is hatalmas sikert aratott. Az énekes azért tartja fontosnak a karrierjét, mert úgy érzi, sikerült olyanokkal is megszerettetni az operát, akik amúgy nem hallgatnák meg.

– Ha miattam tízzel több ember ismerte meg Puccini zenéjét, akkor már megérte – jegyezte meg még a műsor során.
(Folytatjuk)
gyga

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors