Hien New Yorkból: Imádkozom, hogy Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, mint ami itt van

A Megasztárban feltűnt énekesnő, Hien már jó ideje az Egyesült Államokban él és tanul, és jelenleg a koronavírus-járvány egyik gócpontjában, New York városában tartózkodik. A Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint csak itt 4009 halottat regisztráltak, ami már messze több, mint a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban elhunytak száma.

Hien most Instagram-oldalán adott helyzetjelentést New Yorkból, és azzal kezdte, hogy magát a karantént jól viseli, szereti a lakótársát és egy csomó zenét ír. Egy hónap után először ment bevásárolni, mivel most fogyott el otthon az élelme, az internetes kiszállításra pedig nem számíthatnak, annyira túl vannak terhelve az online webshopok. Bár állítása szerint vannak nehezebb napjai, alapvetően jól viseli a karantént, hiszen szereti lakótársát és egy csomó zenét ír.

– Nincs elég lélegeztetőgép itt úgy, hogy Amerika az egyik legfejlettebb ország. Nem tudják, hogyan szállítsák el a holttesteket, mert annyi halott van. Hogy ha lázas vagy, rosszul vagy, nem is fogadnak már a kórházakban, csak akkor, ha már légzési problémáid vannak. Annyiszor hallom a mentőkocsi hangját egy nap, hogy van, amikor észre sem veszem. Konkrétan már egy háttérzajjá vált az elmúlt napokban – meséli az énekesnő, aki nem akar észt osztani a témában, de felhívja a magyarok figyelmét, hogy létfontosságú most otthon maradni.

– Különböző ismerőseimtől hallom otthonról, hogy még mindig vannak csomóan, akik összejárnak, és ugyanúgy társasági életet élnek. Én értem, hogy Magyarországon még nem olyan durva a helyzet, de nagyon dühítő ezeket hallani. És főként azért, mert az én szeretteimnek az életét veszélyeztetik ezzel – mondta Hien, aki egy nagy tanulsággal zárta videóját.

– A nagyszüleinket háborúba hívták, nekünk az a feladatunk, hogy maradjunk otthon, és egész nap a kanapén netflixezzünk. Ha belegondolunk, azért ez annyira nem nehéz. Imádkozom, hogy Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, mint ami itt van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

a tetőteraszomon vagyok, nem az utcán

HIEN (@hien999) által megosztott bejegyzés,

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors