Fájdalomcsillapítók nélkül nézett szembe a halállal Somló

Nem akart fájdalomcsillapítóktól kába lenni, tiszta tudattal szerette volna végigélni az utolsó leheletéig azt, amit rendelt neki a sors. Egyetlen percre sem mutatta ki a kislánya előtt az elviselhetetlen fájdalmait.
Nem akart fájdalomcsillapítóktól kába lenni, tiszta tudattal szerette volna végigélni az utolsó leheletéig azt, amit rendelt neki a sors. Egyetlen percre sem mutatta ki a kislánya előtt az elviselhetetlen fájdalmait.

Elképesztő harcot vívott Somló Tamás a gyógyíthatatlan kórral a barátok elmesélése szerint. Nehezebbet, mint azt bárki el tudná képzelni. A zenész ugyanis – a Bors információi szerint – nem volt hajlandó az utolsó hónapjában fájdalomcsillapítókhoz nyúlni, mert tiszta fejjel akart élni az utolsó leheletéig. A döntése érthető, egyben elképesztő is, hiszen felfoghatatlan lelkierőről árulkodik. Azt mondják, nagyon nagy fájdalmai voltak.

Kislánya előtt titkolta szenvedését

– Charlie mellett álltunk egy társasággal úgy egy hónapja egy rendezvényen, amikor éppen Somlóval beszélt – meséli a Borsnak a zenész egyik, névtelenséget kérő ismerőse.

– Nem akartam hallgatózni, de kihallatszott a telefonból a gyenge hangja, olyan vékonyka volt, amilyennek előtte sosem hallottam – idézi fel.

– Abban a beszélgetésben Tamás azt mondta: „Figyelj, nem vagyok hajlandó semmilyen bogyót bevenni. Nem akarom kábítani magam, az eszemnél szeretnék lenni végig. Tudom, hogy vége van, és nincs tovább, megyek Bajor után.”

Charlie nagyon jó barátja volt Somló Tamásnak

Ezt az információt megerősítette a Borsnak egy másik zenész is, ő is úgy hallotta Somló környezetéből, hogy Tamás nem volt hajlandó fájdalomcsillapító gyógyszert szedni.

– Nem akarom kábítani magam, az eszemnél szeretnék lenni végig. Tudom, hogy vége van.

– Az utolsó egy hónapban már nem szedett semmit, ami kiütötte volna – mondja az informátor.

– Megyek Bajor Imre után – búcsúzott barátaitól Somló © Cser Dániel

– Vitaminokat, egyéb szereket hajlandó volt, de fájdalomcsillapítót nem. Tiszta akart maradni, nem akart kábán, üveges tekintettel maga elé bámulni az utolsó heteiben. Úgy tudom, hogy óriási fájdalmai voltak, mégsem mutatta soha a kislánya előtt, hogy szenvedne. Tudta, hogy közeledik a vég, és ő azt méltósággal és tiszta tudattal akarta megélni.

Végső búcsú

Lapinformációk szerint csütörtökön 16 órakor búcsúztatják Somló Tamást a Kozma utcai temetőben. Hivatalos közlemény egyelőre nem érkezett az időpontról.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors