Embertpróbáló: Tizenhatszor vált ruhát Tompos Kátya - fotók

Még egy topmodellnek is sok annyi átöltözés, ami mellett főszerepet játszik a színésznő. Extrém sokszor, több mint egy tucatszor bújik bonyolult, korhű ruhákba.

Még egy topmodellnek is sok annyi átöltözés, ami mellett főszerepet játszik a színésznő. Extrém sokszor, több mint egy tucatszor bújik bonyolult, korhű ruhákba.

Hétvégén mutatták be a Szerelmes Shakespeare-t a Madách Színházban, amelyben Tompos Kátya játssza a női főszereplőt, Violát. A korhű előadás alatt a színésznő egyik pillanatról a másikra jelenik meg hol gyönyörű estélyiben, hol fiúruhában.

Ennyi átöltözés egy topmodellnek is sok lenne © Csányi Kriszta

Hogy ez zökkenőmentesen menjen, az átöltözés is olyan, mint egy megkoreografált jelenet, minden mozdulatnak a helyén kell lennie. Ebben a darabban valószínűleg a kulisszák mögötti átöltözés a legnehezebb Kátyának, a jelmeztervezőnek pedig az, hogy a 16 darab gyönyörű, korhű ruhát egy mozdulattal lehessen levenni, feladni a színésznőre.

Ennél többet nem látnak a nézők Kátyából (Tóth Enikővel) © Csányi Kriszta

A színpadon az Erzsébet-kori Globe színház jelenik meg a maga teljes hitelességében. Az angol reneszánsz, ami teljesen speciális. Úgy 450 ruhát kellett varratni, ezekhez jöttek a cipők, csizmák, fejdíszek, kalapok. Rengeteg munka, kézimunka, szabás varrás, amit 15 műhely rengeteg emberrel valósított meg.

A hálóruhája is csodás a darabban © Csányi Kriszta

Megdicsérte a stylist

Lakatos Márk stylist meglepődött azon, hogy Kátya 16-szor öltözik át a darab alatt.

– Ez olyan mennyiség, ami egy profi modellnek is sok, pedig ő „csak” a kifutón megy végig, nem játszik. A jelmeztervezőnek is rendkívül fontos szerepe van, hogy olyan ruhákat tervezzen, amik gyorsan cserélhetők. Ez komoly feladat.

Will – Nagy Sándor és Viola csókja, fiúruhában © Csányi Kriszta