Először jelent meg nyilvános eseményen fia elvesztése óta Benedek Miklós - nagy elismerés érte - fotók

Újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata, 2020-ban Esztergályos Cecília és Hernádi Judit (színésznők), Benedek Miklós és Koltai Róbert (színészek), Miklósa Erika és Csavlek Etelk (operaénekesek) valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán (táncművészek) csatlakoztak az elit tagsághoz.
Újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata, 2020-ban Esztergályos Cecília és Hernádi Judit (színésznők), Benedek Miklós és Koltai Róbert (színészek), Miklósa Erika és Csavlek Etelk (operaénekesek) valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán (táncművészek) csatlakoztak az elit tagsághoz.

A zuhogó eső ellenére is jó pár színházrajongó látogatott ki szombat dél körül a budapesti Nagymező utcába, hogy élőben is gratulálhasson azoknak a kiváló művészeknek, akiknek a lábnyoma immár örökre az Operettszínház előtti téren díszeleg, és akikkel egyébként ritkán van esély élőben pár szót váltani.

© Bors

Hosszú szünet után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését.

© Bors

A hat új tagból Oláh Zoltán kivételével mindenki megjelent, a kiváló művész levélben köszönte meg a megtiszteltetést, továbbá jelezte, hogy sajnos a koronavírus helyzet miatt nem tud megjelenni az eseményen.

© Bors

Medveczky Ilona a tőle megszokott eleganciával mutatta be a legújabb ruhakölteményét, a fekete-fehér összeállítása olyan feltűnő volt, hogy nehéz volt nem észrevenni a revü királynőt.

Szeretném megköszönni az embereknek és a kuratórium minden tagjának, hogy megelőlegezték a bizalmat. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy szakmai elismerés – mondta Medveczky Ilona.

© Bors

Hernádi Judit és Esztegrályos Cecília szűkszavúak voltak, mindkettejükön látszott, hogy komolyan megilletődtek az ünnepélyes lábnyomavatáson.

© Bors

Miklósa Erika viszont tőle szokatlanul nagyon közlékeny volt, az általában csendes Kossuth-Díjas opera-énekesnő most egy érdekes történetet osztott meg az egybegyűltekkel:

Abban a cipőben jöttem és arról vették le a mintát, amiben az édesapám emlékére lefutottam a New York maratont – mondja az énekesnő – Ezt a cipőnyomot szeretném itt hagyni a Nagymező utcában. A családom egyébként – tette hozzá – amikor meghallotta, hogy a Halhatatlanok Társulatához csatlakozhatok, azon nevettek, hogy akkor engem most már agyonütni sem lehet ezután, hisz halhatatlan vagyok.

© Bors

Benedek Miklós a fia, Benedek Tibor halála óta először jelent meg nyilvános rendezvényen, ahol szemmel láthatóan jól esett neki az a sok-sok szeretet, amivel a kollégái és a rajongók körbevették. Még mosoly is kiült az arcára, ahogy a fotósok hada a saját lábnyomában állva fotózta őt. Megható pillanatok voltak ezek...

© Bors

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. Az Örökös Tagság elnyerése még a sikerhez legjobban hozzászokott színészek számára is nagy megtiszteltetés.