Cigányétkezdére gyűjt Gáspár Evelin

A cigánykonyha fogásai és a figyelemhiány miatt hízott el kamaszként, Evelin induló vállalkozásában mégis ezek az ételek kapják a főszerepet.
A cigánykonyha fogásai és a figyelemhiány miatt hízott el kamaszként, Evelin induló vállalkozásában mégis ezek az ételek kapják a főszerepet.

Egy ország látta felnőni, sajnálta, amiért túlsúlyos kamasz lett, majd figyelte, amikor fiatal felnőttként elkezdett fogyózni. Ma már 25 éves felnőtt, csinos nő Gáspár Evelin, aki éppen saját kamaszkori rossz evési szokásai miatt ma már azon gondolkodik, hogy olyan éttermet és street food étkezdét nyit, ahol a tradicionális cigánykonyha fogásait öltözteti új köntösbe.

Evelin gyorséttermi ételeket és reformkosztot is kínálna éttermében © TV Great Life (képernyőfotó)

Azt fordítja a hasznára, amitől olyan sokat szenvedett évekkel korábban. Evelin erről először a Life TV Great Life című műsorában beszélt, majd lapunknak bővebben elmondta, mire gondol pontosan.

– Tízéves voltam, amikor elindult a Győzike show, teljesen felfordult az életünk. A barátnőim a suliban ellenem fordultak, anyuéknak nem volt annyi idejük rám, mint korábban. Ma már tudom, az étkezésbe menekültem, anyu ráadásul úgy főz, mint egy mesterséf. Tizenhárom évesen már nagyobb ruhákat hordtam, mint apu, és csak a férfi- osztályon tudtam vásárolni. Szörnyű időszak volt, épp akkor, amikor kiskamaszként a lányok elkezdtek érdeklődni a fiúk iránt, a divat iránt – mesélte Evelin, hozzátéve: bár nem szólt bele, hogy édesanyjáék forgatnak, hiszen az ő javát is szolgálta ez a fajta munka, de előfordult, hogy kamaszkori lázadásként kimaradt a show-ból.

Édesanyja kiválóan főzi a hagyományos ételeket © Receptexpressz.hu

Evelin pénzügy szakon végzett, ma pedig már azt is tudja, hogyan tudná kamaszkori rossz szokását, mostani életmódját és édesanyja rendkívüli főzőtudományát kamatoztatni.

– Szeretnék egy olyan cigánykonyhán alapuló éttermet, ahol bárki megismerkedhet a konyhánkkal. Nincs még ilyen étterem, a street food nagyon menő, ezt kellene meglovagolni. Olyan helyről álmodom, ahol a vendégek megismerhetik a tradicionális, zsíros ételeket, de akár a vegán kajákat is. Magam is vegetáriánus vagyok, de a legtöbb étteremben csak köretnek valót tudok rendelni. Vinnék a konyhába reformot, de hagyományokat is – magyarázta Evelin, akinek már csak tőke kell az ötlete megvalósításához.

© TV Great Life (képernyőfotó)

– Apuéktól nem szeretnék kérni, magam fogom létrehozni a helyet, ahol olyan ételeket is kínálnék, amelyeket az utcán járva is meg lehet enni, mint egy szelet pizzát vagy gyrost. És természetesen szeretnék itt kisebbségieket foglalkoztatni – folytatta Evelin.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors