Celeb

Megtörte a csendet Bodrogi Gyula, így érzi magát a balesete után

Bors

Létrehozva: 2021.09.07.

Két héttel azután, hogy súlyos balesetet szenvedett próba közben, a hétvégén máris színpadon állt a 87 éves művész. A Szenes Iván Emlékkoncert közönsége ámulattal figyelte, hogy mennyi erő van a Nemzet Színészében.

Tízezer ember lélegzet visszafojtva várta a pillanatot, amikor Bodrogi Gyula vasárnap este a Szenes Iván téren színre lépett. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész nem csak meghívott vendége, de műsorvezetője is volt a 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván Emlékkoncertnek. A grandiózus eseményen fellépett többek között Kocsis Tibor, Opitz Barbi, Gergely Róbert, Balázs Péter, Csonka András és az a Bodrogi Gyula, akiről két héttel ezelőtt még nagyon kevesen gondolták, hogy találkozhatnak vele.

Márpedig ő ott volt, és nem is akármilyen lendülettel vetette magát munkába. Négy órán keresztül folyamatosan a színpadon volt, hol műsorvezetőként, hol előadóként állt helyt. 

Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a művész augusztus 19-én súlyos balesetet szenvedett. Bodrogi a Nemzeti Színházban a Vadászat című Földes László HOBO darabot próbálta éppen, amikor egy rossz mozdulatot követően lezuhant egy dobogóról. Az esést követően nem engedte a kollégáknak, hogy mentőt hívjanak, inkább hazament pihenni, de miután napok teltek el és nem múltak a fájdalmai, kénytelen volt megnézetni magát egy orvossal. Mint kiderül több bordája is elrepedt, zúzódott a jobb válla és a jobb csuklója is, ami, bár a művész próbált elbagatellizálni, komoly fájdalmakat okoztak neki. 

Hála istennek nem lett nagy baj, olyan izomlázszerű fájdalmakat érzek, de szerintem rendben leszek. (…) Igyekszem ezentúl jobban vigyázni magamra, bár nem ígérhetek semmit – nyilatkozta a balesete másnapján a lapunknak a színművész. 

Vasárnap a kora esti órákban látszólag már nyoma sem volt a balesetnek. Bodrogi Gyula magabiztos léptekkel érkezett meg a Szenes Iván térre. Látszott rajta az elhivatottság és az, hogy semmi másra sem vágyik csak, hogy újra játszhasson a közönségének. A Szenes Iván Emlékkoncert műsorvezetőjeként fáradhatatlanul, egymás után konferálta fel a művészeket bolondozott, szórakoztatott és még arra is volt ereje, hogy énekeljen. A legnagyobb sikere, kétségtelenül kívül akkor volt, amikor az unokájával, Bodrogi Enikővel duettezett. A közönség vastapssal hálálta meg a művész minden egyes megmozdulását, a szeretet áradat pedig elképesztő energiákat szabadított fel Bodrogiban. 

Egy-két év és mindjárt rendbe jövökkezdte a jó hangulatú interjúját a művész, akivel a koncert előtt a színfalak takarásában volt lehetőségük beszélgetni. Amikor azt kérdeztük, hogy hogyan érzi magát fizikailag a humorizálás mellett, komoly gondolatokat is megosztott lapunkkal. 

Egy hasra esés azért nem a világ, amikor a színpadon vagyok egyáltalán nincsenek fájdalmaim. Azért tartottam egyébként fontosnak, hogy itt legyek ma este, hogy ápoljam a kiváló és felejthetetlen Szenes Iván emlékét. Amit együtt dolgoztunk, azt megpróbáljuk újra elmondani, eljátszani, elénekelni. Ilyen közegben, csodálatos művészek és persze a tízezres közönség társaságában a gyógyulás is gyorsabban megy.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27386_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157996_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bognár György a nagyképűség mellett arról is beszélt, akarja-e a Fradit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27391_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vezSYXVL2jQyqSjbjt5zdJbIMS4S0uIstiNkLjFQ2WU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkYmZjNjI1MTE0ODRkZDE4YjZmOTVlOWZhNjkzYTNh.jpg
Búcsú

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni