Celeb

Barátja SMS-e keverte gyanúba Árpa Attilát

Bors

Létrehozva: 2021.06.03.

Egy gyorsan feloldódó, porállagú gyógyszerről küldött üzenetek miatt figyelhettek fel a hatóságok a színészre – állítja Árpa Attila, akit immáron kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsít a rendőrség. 

Forrás: Árpa Attila/Instagram

Újabb, eddig nem hallott részletek birtokába jutott a a Bors, melyek tanúsága szerint egy levelezés miatt figyelhettek fel a rendőrök a színészre. Mint arról a Bors is beszámolt, 2018 márciusában egyszerre több ingatlanban tartott rajtaütésszerű házkutatást a rendőrség. A hivatásosok későbbi közleménye szerint egy kiterjedt droghálózatot számoltak fel, ebbe az ügybe keveredett bele Árpa Attila is. A színésznél éppen baráti összejövetel volt, amikor drogkereső kutyás rendőrök törtek rájuk, a házból pedig ismeretlen eredetű por állagú szert foglaltak le. 

Árpa az eset után lazán nyilatkozott, azt mondta, hogy “aranyos drogkereső kutyák” jártak nála, a por alakú szer pedig, amit lefoglaltak fájdalomcsillapító, ami azért volt a házban, mert küzdőport és amerikai futballmérkőzés után után olykor szükséges. A nyilatkozatokat mély hallgatás követte, sem ő, sem a rendőrség nem közölt információt a témában egészen 2021 májusáig, amikor fordulat állt be az ügyben. A két éve tartó nyomozást lezárta a rendőrség, öt embert gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelemmel, köztük Árpa Attilát is. 

A színész május 15-én úgy nyilatkozott a Borsnak, hogy meglepte a gyanúsítás. 

A mai napig Értetlenül állok a dolog előtt. Nincs ellenem semmiféle tárgyi bizonyíték, életemben nem kereskedtem kábítószerrel, azt pedig, hogy a múltban néha-néha  fogyasztottam, sosem tagadtam. 

Hogy lesz-e vádemelés az ügyben, az a jövő zenéje, annyi azonban már most bizonyos, hogy Árpa Attila életét – nem meglepő – rendesen felforgatta ez az ügy

– Ártatlan vagyok, nem voltam és nem is leszek soha drogkereskedő – kezdte a Borsnak adott legfrissebb nyilatkozatát Árpa Attila.

– Az, hogy idáig fajultak a dolgok, nyilván lelkileg megvisel. Bűncselekménnyel vádolnak úgy, hogy még ítélet sem született. Néhány ember fejében olyan ligába kerültem, ahova sosem kívántam tartozni. Nem elbagatellizálva a témát, azért feltettem magamnak a kérdést, hogy ebben az országban mi lesz azzal, akit drogozáson kapnak? Stohl András leülte a börtönbüntetését, és ma továbbra is az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész. Szabó Győző könyvet írt a drogfüggőségéről, “büntetése” pedig az, hogy Herendi Gábor filmet rendez az életéről. Curtis pedig teltházas koncerteket ad – mondta Árpa Attila, majd így folytatta:

– Nálam csak por alakú fájdalomcsillapítót foglaltak le, Flektort. Az amerikai foci miatt a meccsek után gyakran szedem, mert nem ritkán fordulnak elő kisebb sérülések. Az egyik barátom, aki külföldi állampolgár és nincs magyarországi TB-je, néha tőlem szokott kérni. Így aztán gyakran leveleztünk arról, hogy most kellene neki egy két tasak belőle... Én azt gondolom, hogy a rendőrök azt hihették, hogy ezek az üzenetváltások drogról szóltak, az illegális szert nevezzük kódolva gyógyszernek. Tudom, ez nem a viccelődés ideje, de a barátaim azóta Pablo Flektobárnak neveznek. De nem csak a Flektor-félreértés volt az egyetlen furcsaság a nyomozás során – folytatta a színész

– Ezekről a részletekről azonban csak akkor fogok nyilatkozni, amikor sor került a vádemelésre. Egyetlen példát mégis említenék: az ügy főnyomozója az élettársam volt osztálytársa, aki rendszeresen zaklata a középiskolában. Érdekes nem igaz? 

Rengeteg drogot foglaltak le

Árpa Attila házának átkutatásával egy időben, több ingatlanban is házkutatás folyt, melynek eredményeképpen nagy mennyiségű drogot foglaltak le a zsaruk. Az üggyel összefüggésben más helyszíneken is házkutatás folyt, a Felderítő Főosztály nyomozói nettó össztömegben 128 gramm kokaint, 18 gramm amfetamint, 9 gramm marihuánát és 63 tabletta extasyt foglaltak le.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27399_resized.jpg?avcount=1713977111
origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27400_resized.jpg?avcount=1713977111
origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27393_resized.jpg?avcount=1713977111
origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713977111
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159700_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg már nem rejtegetheti tovább az igazságot, csúnyán lebukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/n9XenTjt0iIAButK3nyiJgRYZA-mGnGzl45IjTJrCo8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1YzY1YjhmYmUyZTQ1NWRhYjA0MTZjODJhYmMxYTUy.jpg
KÜZDELEM

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese