Amikor megláttam magam, sírva fakadtam - vallott fogyása okáról VV Ágica

Pár hónap alatt tíz kilótól szabadult meg Szögeczki Ági, most cserélheti le a teljes ruhatárát. Egy tévés szereplés után döntött: fogynia kell.

Pár hónap alatt tíz kilótól szabadult meg Szögeczki Ági, most cserélheti le a teljes ruhatárát. Egy tévés szereplés után döntött: fogynia kell.

Kimondva a tízkilós fogyás nem tűnik nagynak, de egy 60 kilós nő esetében hajmeresztő a különbség. Szögeczki Ági szó szerint is felkötheti a gatyáját, mert le kell cserélnie a ruhatárát: két konfekcióméretet fogyott, lóg rajta minden. Ugyan úton-útfélen aggódva kér­dezgetik, mi baja van, amiért csontsovány, ő büszkén mondja: szándékosan fogyott.

– Volt, hogy szerepeltem az Ezek megőrültek!-ben, otthon a fiammal ültünk a kanapén, vártuk, hogy mikor jön anya, de amikor megláttam magam a képernyőn, sírva fakadtam. A tévé még rá is erősített az alakomra. Eljutottam oda, hogy tart­hatatlan ez az állapot, nem éreztem jól magam a bőrömben. Sport nélkül, odafigyeléssel, és egy egyelőre itthon ismeretlen afrikai dióval fogytam le pár hónap alatt tíz kilót – mondta a Borsnak Ágica, aki szeretne sportolni is, hogy tónusossá tegye az alakját. Új kinézetét még nem szokta meg, így szinte sokkot kapott, amikor felvette élete első XS-es nadrágját.

Ági sosem volt dundi, de azért a tíz kiló különbség bizony meglátszik © Bors, Rogoszfoto

– A húszéves kislányok hordják azokat a méreteket, amiket most én negyvenévesen. Még az eladó is meglepődött az üzletben. Furcsa, mert mindenkinek azonnal feltűnik a változás. Az utcán például azt is megkérdezik, hogy beteg vagyok-e. Ilyenkor elkeseredem, hogy az elmúlt negyven évben nem voltam ezek szerint csinos. Egész éle­temben gondjaim voltak az önbizalomhiány miatt, de most egy kicsit jobban érzem ma­gam a bőrömben – mosolyogta el magát az Édes Élet visszatérő sztárja, aki megnyugtat mindenkit: nincs testképza­vara, és nem akar egy anorexiás nő lenni.

– Most nagyon boldog va­gyok, és büszke, hogy sikerült! A sport egyelőre hiányzik az életemből, mert napi 8–10 órában dolgozni, és egyedül gyereket nevelni nem egyszerű, de remélem, valahogy sikerül faragni az időmből arra is.

Ágica kisfia, Patrik szemmel láthatóan nagyon büszke a mamára © Rogoszfoto

Sztárok fogyásban

Tóth Vera mindössze három hónap alatt fogyott le 26 ki­lót. Az énekesnőnek gyomorszűkítő mű­tétje volt, azt mondja, hogy enélkül képtelen lett volna megszabadulni a kilóitól. Vera fogyása egyébként még nem állt meg, to­váb­bi tíz kilótól szeretne megszabadulni.

Gáspár Lacit duciként ismerte meg az ország, és nem is érezte rosszul magát a pocakos bőrében az énekes egészen 2016 elejéig, amikor úgy döntött, hogy átalakítja a testét. Laci húsz kilótól szabadult meg fegyelmezett diétával és rendszeres testedzéssel, aminek következményeként mára egy sportos fiatalemberré vált.