A meztelen fotózás mentette meg a ráktól Zalatnay Cinit

Még mindig nem tért magához abból a mámoros örömből Zalatnay Cini, amit szombaton a Táncdalfesztiválon érzett. Hasonló élményben talán a Playboy fotói után volt része. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez idő tájt a poklot is megjárta. 

Még mindig nem tért magához abból a mámoros örömből Zalatnay Cini, amit szombaton a Táncdalfesztiválon érzett. Hasonló élményben talán a Playboy fotói után volt része. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez idő tájt a poklot is megjárta. 

Háromszor nyomták újra azt a Playboy magazint, amiben Zalatnay Sarolta 53 évesen levetkőzött. Közel 90 ezer példányt adtak el belőle, amit azóta sem sikerült senkinek megközelítenie. A megismételhetetlen siker óriási elismerés egy ötvenes nőnek. Cini úszhatott volna a boldogságban, de ekkor élte át élete legnagyobb tragédiáját is.

– Ha visszagondolok, borzasztóan sikeres a zenei pá­lyám, a párkapcsolataimra, a házasságaimra se le­het panaszom. Egész életemben egy problémám volt, hogy nem lett gyerekem. Akkor még Magyarországon nem volt lombikprogram, Ausztriába jártam át kezelésekre. Később már itthon.

Az énekesnő úgy érzi, sikeres életet tudhat maga mögött. Mindent megkapott a sorstól a gyermekáldás kivételével © Bors Archív

Hat lombikom volt, de a ti­zenkettedik héten mindig... vége lett. Hatszor csináltam végig, amiben fizikailag és lelkileg is tönkrementem. Minden alkalommal reménykedsz, hogy most sikerül, hátha megmarad! Minden magzat elvesztése ko­moly megráz­kód­tatás volt. Az egyensúly felborult a testemben, a lelkemben, de akkor is csináltam volna tovább, azonban az orvosom nem engedte. Azt mondta, súlyos következménye lesz, ha nem ha­gyom abba.

Cini az édesapját és az édesanyját is a rák miatt veszítette el. Neki már maga a szó is, hogy rák, a legnagyobb mu­mus volt.

– 2001-ben diagnosztizálták nálam a petefészekrákot. Nem biztos, hogy ettől, de lehet. Dr. Lintner Ferenc professzor volt az orvosom, aki azt tanácsolta, hogy pakoljunk ki mindent, mert ez 95 százalékos baj, ne hagyjunk esélyt a ráknak. Akkor be kellett látnom, hogy vége. Megműtöttek, jártam kemoterápiára, elindult a gyógyulási fázis.

Akkor veszítette el a méhét, amikor nőként a legnagyobb sikert érte el © Bors Archív

Ugyanebben az évben Cini bekopogott a Playboyhoz, de nem azért, mert vetkőzni akart. Akkor jelent meg a Vöröságyasok című könyve, szerette volna, ha a magazin részletekben közli.

– Mondták, hogy köszönik, de nem. Pár nap múlva felhívtak, hogy menjek vissza. Kérdezték, mit szólnék ahhoz, ha fotóznának a lapba? Ez vicc? Ötvenhárom évesen erre kérnek? Vacilláltam, végül igent mondtam. Két kérésem volt, hogy csak azok a fotók jelenjenek meg, amikre rábólintok, és nem engedtem, hogy olyan mértékben retusáljanak, hogy ne ismerjenek meg az utcán. A legtöbb eladott lapszám lett, pedig jó tizennyolc éve történt. Nem lehet gyerekem, rákos lettem, kipakoltak, de örökbe fogadtam Nikit, és jött a Playboy. Meggyógyultam, és azt hiszem, a gyógyulásomban ez sokat segített, hiszen újból nőnek érezhettem magam. Van még itt keresnivalóm, és nem csak a hangommal. Óriási lelki trauma ért, amit segített feldolgozni. Hála a jóistennek jól vagyok! A hétvégi két telt házas Táncdalfesztivál-koncert után az Arénában, boldog is!

Szombaton neki is dübörgött a Papp László Sportaréna közönsége az utolsó Táncdalfesztiválon © Csányi Kriszta