Megemlékezés

Falusi Mariann a halála óta hordja Lang Györgyi nyakláncát

Magyar Adrián

Létrehozva: 2024.05.29.

Pokoli időszakon van túl az énekesnő. Falusi Mariann tavaly vesztette el édesanyját és a társát, akivel harmincöt éven át elválaszthatatlanok voltak.

Tragikus volt az elmúlt egy éve a Pa-Dö-Dő egyik felének, aki egészen idáig nagyon nehezen beszélt a legbelső érzéseiről, azokról a tragédiákról, amik egy éve súlyos kősziklaként nyomják a szívét. Falusi Mariann azonban egy végtelenül erős nő, aki a befordulás helyett a felállást választotta. Ennyi idő elteltével jelentheti ki először bátran, hogy újra képes mosolyogni, ami hatalmas szó.

hot feltöltés falusi mariann
Falusi Mariann nem engedhette meg magának, hogy szétessen - Fotó: Szabolcs László / hot magazin

– Azt vallom, mindig kell keresni kapaszkodókat, hogy 

az embert ne őrölje fel az, ami körülötte történik, például apukám halálakor részt vettem egy agykontroll­tan­folyamon.

 Jelen esetben két pillérre tudtam támaszkodni. Az egyik ilyen volt a munka, a másik a közönség szeretete. Györgyi tavaly május 20-án távozott tőlünk, és nekem év végéig csak három szabad estém volt. Ez iszonyatos mennyiségű munka, ami összeszedettséget követel, egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy szétessek – kezdte Mariann a hot! magazinnak.

Falusi Mariann szerint ha Györgyi velünk lenne, nevetne azon, hogy ő a téma

Az egész ország megrendült Lang Györgyi halálhírén, és több ezren fejezték ki részvétüket Mariann-nak, aki nagyon hálás azért, hogy méltóképpen tudtak elbúcsúzni a Pa-Dö-Dő énekesnőjétől.

– Rengeteg hullámvölgyem volt az elmúlt egy évben, de az az elképesztő szeretetcunami, ami áradt felénk, sokat segített.

 A búcsúztató az állatkertben egy hihetetlenül jól sikerült méltóságteljes, ugyanakkor egy játékos és abszolút a Györgyihez illő dolog volt.

Ráadásul megmutatta, mennyien szerették őt, a humorát, a jókedvét, és hogy ennek a betegségnek a tudatában csinálta végig azt a közel negyven évet, amíg együtt dolgoztunk. Egy pillanatig nem rendült meg, szó szerint kinevette a halált, ez pedig mindig tartja bennem a lelket. Ezt szoktam felidézni, amikor valami miatt rosszul vagyok vagy kapaszkodó kell. Mindig azon gondolkodom, ha velünk lenne, mennyire röhögne azon, hogy mi most itt ülünk és erről beszélünk. Intene egyet, és mondaná, hogy lesz*rom! Nagyon elfogadó, miközben elképesztően bölcs volt árulta el az énekesnő.

A folyamatos humor és jókedv mindig is áradt Györgyiből, még a halála előtti időszakban is. Mariann szerint ez az, amit igazán társa hagyatékának lehet tekinteni.

– Többen küldtek nekem felvételeket, amik a humoros pillanatainkat örökítették meg. A mai napig nem tudom megnézni a közös felvételeinket. Amikor együtt szerepeltünk műsorokban, marhára tudtunk nevetni – emlékezett vissza.

„Úgy érzem, mindig velem van, bárhol is vagyok a világban”

hot feltöltés falusi mariann
Mariann és Györgyi elválaszthatatlan párost alkotott - Fotó: archív / hot magazin

Nem egyszer történt már, hogy a barátok összegyűltek Lang Györgyi egykori otthonában, hogy közösen emlékezzenek a szép pillanatokra. Így történt ez legutóbb is, amikor a halálának első évfordulójára tartottak egy megemlékezést. Györgyi temetésén minden jelenlévő a kezébe fogott egy követ, amire egy sajátos üzenetet vagy mintát festett, ezzel is tisztelegve az énekesnő előtt. Most ezeket a köveket tették szépen sorba a barátok, azonban nem csak a színes kövek azok, amikre ereklyeként vagy szimbólumként lehet tekinteni.

A halála óta hordom Györgyi nyakláncát. Annak idején kapta Kulka Jánostól, egy ezüstfigura fafejjel. Hatalmas érzelmi értéke van számomra, és úgy érzem, ezáltal Györgyi mindig velem van, bárhol is vagyok a világban

 – árulta el az énekesnő.

„Meg kellett tanulnom egy csomó mindent, ami előtte nem volt rám jellemző”

Mariann az elmúlt időszakban huszonkét kilót fogyott. Bomba formában van, ráadásul elmondása szerint nincs ebben nagy titok, hiszen teljes életmódváltáson ment keresztül.

– Semmi mást nem csináltam, csak szóba álltam magammal. 

Nehéz volt az elmúlt év, hiszen anyukám és Györgyi is meghalt, emiatt pedig teljesen átalakult az életem.

 Meg kellett tanulnom egy csomó mindent, ami előtte nem volt rám jellemző. Megtanultam felhasználni az időmet. Igyekszem odafigyelni arra, hogy sok vizet igyak, kerülöm a szénsavat, este hat után nem eszem, az étkezéseknél pedig figyelek a mennyiségekre.

hot feltöltés falusi mariann
Mariann-nak különleges kapcsolata volt édesanyjával - Fotó: archív / hot magazin

Az éneklés mellett az igazi nagy hobbija a kertészkedés, amit szentendrei otthonában végez. Ez pedig kikapcsolja egy hosszú nap vagy rosszabb időszak után.

– Most lettek új magas­ágyá­saim, aminek nagyon örülök. Paradicsomot kacsolok, uborkát és spenótot ültettem. Valamelyik nap elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha lenne két tyúkom, de aztán elvetettem az ötletet. Most egy automata öntözőrendszert raktam össze, ezekkel jó foglalatoskodni. Abszolút jó terápia számomra, de nem azt keresek, hanem inkább igazodási pontokat.

Egészen idáig nem volt ugyan képes arra, hogy Pa-Dö-Dő-dalokat énekeljen, nemrég Weisz Viktorral közösen az Igali Gyógyfürdőben három szerzeményt is előadtak az egy órán át tartó koncert alatt, aminek a végén volt egy igazi meglepetés is.

– Az igali koncertünk végén beleugrottunk a vízbe Weisz Viktor barátommal, ami abból jött, hogy annak idején Györgyivel ugyanitt léptünk fel, és ugyanígy tettünk. Javarészt a barátaimmal énekelek, illetve szólóestjeim vannak. 

Idén két különleges koncertem lesz, az egyik október 25-én a MOM-ban, erre már a jegyek felét eladták.

 A másik pedig december 21-én a Magyar Zene Házában. Emellett futnak a saját projektjeim, játszom a Veres 1 Színházban és a Játékszínben is, vendégségben vagyok más előadóknál. Rengeteg feladatom van, de örülök neki. Mindig is szerettem dolgozni, és hatalmas öröm számomra, hogy még mindig van igény rám – mondta Mariann.

hot feltöltés címlap
A legfrissebb hot! magazinban számos sztárhírt találhat - Fotó: archív / hot magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek