Gyász

Most kaptuk a lesújtó hírt: egy váratlan balesetben elhunyt a hollywoodi színészlegenda

KL

Létrehozva: 2024.03.01.

A színésznőt három gyermeke, valamint hét unokája gyászolja.

Újabb veszteség érte a filmes világot: 85 éves korában életét vesztette Anne Whitfield. A színésznő február 15-én hunyt el, azonban a halálhírt csak most hozták nyilvánosságra. A hivatalos közlemény szerint "váratlan baleset" érte séta közben.

gyertya gyász halál
85 éves korában életét vesztette Anne Whitfield, a Fehér karácsony sztárja Fotó: Pexels (illusztráció)

Whitfield 1938. augusztus 27-én született a Mississippi állambeli Oxfordban  – a Mississippi Egyetem zenekari és menetzenekar-igazgatója, Richard Noble Whitfield, valamint Frances Turner Whitfield beszéd- és drámatanár egyetlen gyermekeként. Gyermekszínészként kezdte karrierjét, amikor négyévesen Hollywoodba költözött, ahol édesanyja ügynökként dolgozott. Hétévesen pedig már rádióműsorokban szerepelt. A színésznő sikeres karriert futott be, főleg a televízióban.

Anne Whitfield összesen 66 produkcióban szerepelt 1950-ben gyerekként kapta az első szerepét A pisztolyhősben, 1954-ben pedig már Bing Crosby és Rosemary Clooney oldalán játszott Michael Curtiz (Kertész Mihály) karácsonyi klasszikusában, a Fehér karácsonyban.

A nézők továbbá olyan filmekben és sorozatokban láthatták a színésznőt, mint Bonanza, az Ármány és szenvedély, a Micsoda házasság!, A tékozló fiú vagy Az utolsó ártatlan ember. Utolsó szerepét 1999-ben játszotta a Cuki hagyatékában. Három felnőtt gyermeke, Julie és Allison lánya, valamint fia Evan, valamint hét unokája, Emery, Luke, Alex, Quinn, Logan, Frances és Aviva gyászolják őt - írja a Daily Mail.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek