Emlékezünk

Gesztesi Károly négy éve hunyt el - örök tragédia

Létrehozva: 2024.01.03.

Mindenki ismerte és mindenki gyászolja. Gesztesi Károly csibészes mosolyával, ikonikus hangjával és sokrétű tehetségével lopta be magát a szívekbe. Most és minden januárban egy ország emlékezik rá.

Négy évvel ezelőtt milliók döbbentek meg egy emberként. Gesztesi Károly halálhíre bejárta az országot. Visszafordíthatatlan tragédia történt, amit a színművész a rá jellemző szívóssággal igyekezett kezelni. Amikor érezte, hogy a szervezete vészjelzést küld, félrekormányozta a járművét, nehogy balesetet okozzon, és ő maga hívta a mentőket. Ám a sors azon a szürke januári napon másként döntött.

„Minden kicsi kudarcot nagyon mélyen élt meg”

Év elején mindenki a színészóriásra emlékezik. A szerettei – köztük öt gyermeke –, a barátai és a kollégái ápolják az emlékét, hiszen a marcona külső hatalmas szívet takart.

Hihetetlenül, gyermekien tiszta lelkű, kedves srác volt, amit nem igazán tudott megmutatni – kezdte a hot! magazinnak Dr. Kosztola Tibor szinkronrendező, a színész barátja és kollégája. – Karcsi nagyon őszinte ember volt, aki minden kicsi kudarcot nagyon mélyen élt meg.

Számára szerelem volt a színjátszás, és nem is kellett, hogy más legyen; ezért tudott olyan szerepeket vállalni, amelyeket azután igazán szívvel-lélekkel, a benne lévő érzelmek őszinte átadásával tudott megformálni. Érzékeny lelke ellenére gyermekkora óta keményen dolgozott. Vele született zenei tehetsége és kalandvágya segített neki megalapozni a saját és a családja jövőjét is, amikor egy évig Hollandiában kereste a kenyerét zongoristaként. Külföldről hazatérve, a gyermekei jövőjét is szem előtt tartva, vállalkozásokba fektette a félretett jövedelmét. Egy ilyen ügy kapcsán is megmutatkozott, hogy mennyire jó barát és milyen végtelenül becsületes ember.

Történt egyszer, hogy egy házépítési beruházásába beszálltam kölcsönnel. Nagyon sok emberben csalódtam, akiknek kölcsönadtam, és sosem adták vissza. Később, amikor szükségem lett arra az összegre, Karcsi azonnal, ráadásul komoly kamattal fizette vissza a pénzt. Amikor tiltakoztam, hogy kamatról nem volt szó, megnyugtatott: 

Nem, komám, tedd csak el! Ez most neked jól jön, megérdemled!

 – idézte fel az esetet Tibor. – A művészi munkásságával és személyével is mély nyomot hagyott, a mai napig hatalmas, fájó űr tátong a helyén – tette hozzá a jó barát. 

Gesztesi Károly örökre velünk marad

A rajongók szinte nap mint nap találkoznak jellegzetes orgánumával az általa szinkronizált filmekben, és a hozzá közel állóknak is számtalan pillanat, szó vagy helyszín idézi fel a múltat, emlékeztetve bennünket arra, hogy a szeretteink örökre velünk maradnak.

Minden reggel Karcsi kedvenc edzőterme előtt hajtok el, és arra gondolok, hogy ő most éppen szaunázik vagy edzeni készül. Aztán eszembe jut, hogy ez már soha nem történhet meg, és ez rossz érzés – osztotta meg a gyászát Tibor. – Naponta eszembe jut, és szeretettel gondolok arra, mit csinálnánk együtt, vagy más régi emlékre. Lehet, hogy ezt érzi valahol vagy tudja; állítólag a lélek megmarad.

Ma már csak emlék...

Akkor, január 4-én sokak számára percekre megállt az élet – köztük volt Mattesz Csilla is.

A tavalyi év különösen szomorú volt, mert mindketten 1963 áprilisában születtünk, Karcsi éppen a hatvanat töltötte volna be – kezdte a színész jó barátja. – A születésnapomat a szeretteimmel és az úszóbarátaimmal ünnepeltem. Nagyon sok ajándékot kaptam, de nem volt felhőtlen az örömöm. Aztán megérkezett az egyik barátnőm, és egy Shrek-bábut hozott ajándékba, rajta a hatvanas számmal. Elsírtam magam. Ezt a bábut mindennap megsimogatom – mesélte az úszóterapeuta.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172039_auto_resized.jpg
origo.hu

Áttörtek az oroszok, hatalmas bajban az ukrán hadsereg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714388418
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172496_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Távozásáról beszélt a Borsnak a TV2 sztárja: „Lezártam ezt a fejezetet az életemben”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166373_auto_resized.jpg
vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168643_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171659_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Miért élünk egy ilyen országban? – megszólalt a 40 milliós kenőpénz elfogadásával gyanúsított MSZP-s

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714388418
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165655_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714388418
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714388418
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/VSAwKfF5HlFnFCm7_MIr1bmQDeoKLx6cfcV5ZKDShsI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzZTE5N2I0YWU0NTQ4ZTJhMmY3NTU2NzRiMGU1Mjcz.webp
Pletyka

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zNCR3cHVll-rLnvgHGHt4aQeUHa0DSxx-mWxB2bCuN4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxZDIwNGUxYmU0YTRmZTNiNTU3ZmY5NjYxMzUwYTBk.webp
Évforduló

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást