Siker

Különleges kitüntetést kapott Leslie Mandoki

Bors

Létrehozva: 2023.12.05.

Leslie Mandokit 2023. november 29-én ünnepi keretek között kitüntette a Bajor kormány a 40 éve alapított világhírű stúdiója alkalmából, ugyanis ő lett az év vállalkozója.

Leslie Mandoki magyar származású többszörös platina és aranylemezes világhírű zenész, zeneszerző, producer, polihisztor a mai napig pesti srácnak vallja magát. Pályája kezdete óta töretlen sikernek örvend, már több mint öt évtizede a nyugat-europai zeneipar élvonalában tevékenykedik még az elektromos autók hangzásvilágában is világszínvonalúan teljesít, számos nemzetközi díj, kitüntetés és elismerés tulajdonosa. A 1970 évek elején Erdős Péter, aki abban az időben a magyar könnyűzene ízlésformálója volt, azt mondta Leslie-nek, hogy semmilyen lehetőséget nem ad neki a zenei pályán, sőt még útlevele se lesz soha. Ennek a "művészi és emberi támogatás" dacára, Leslie-nek az volt a válasza, hogy 1975-ben disszidált barátaival: Csupó Gáborral és Szűcs Lászlóval Magyarországról, akikkel mai napig közeli barátságban állnak. Csupó Gábor többszörös Emmy-díjas animációs filmalkotó, producer, rendező, a Simpson család alkotója és 2 csillaga is van a Hollywood Walk of Fame-en Los Angelesben. Leslie-t is kisodorta a zenész élet Los Angelesbe, de visszatért Európába, ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy a gyermekeit Európában nevelje fel. Művészi szabadságvágya kielégítéséhez elengedhetetlen volt egy saját “műterem”, egy világszínvonalú nagy studió ahol együtt dolgozhat a világsztárokkal és felfedezheti az igazi nagy tehetségeket, mint ahogyan felfedezte Jennifer Rusht. Már 1978-ben létrehozta az első kis stúdióját, ami az évek során fejlődött és bővült. 40 évvel ezelőtt megalapította a világszínvonalú Red Rock Stúdiót a festői szépségű Starnbergi-tó partján, melyet a legaprólékosabban terveztek meg, a tervek Niel Grand amerikai mérnök elismert akusztikus sztártervező alkotása. A stúdiót az évek során folyamatosan modernizálták a 21. század követelményeihez, hogy globálisan is az élmezőnyben maradjon. Az első platinalemez, ami Leslie nevéhez fűződik 1979-ből való, és azóta se múlt el év az aranylemezek nélkül.

Különleges díjat kapott a legendás zenész

A Red Rock Stúdió az egyik legnagyobb stúdió Európában, Los Angelesből, Londonból, New Yorkból folyamatosan és örömmel mennek a szupersztárok Leslie-vel dolgozni. Olyan ikonokkal való együttműködéseiről ismert, mint Phil Collins, Lionel Richie, Bonnie Tyler, Chaka Khan stb... Kiemelkedően hozzájárult a Disney filmzenék létrehozásához, mint például a Mackótestvér, Tarzan – a legjobb eredeti filmdal, Phil Collins: You'll Be In My Heart, mely Oscar és Golden Globe díjat is kapott –, továbbá Mulan, Atlantisz, sőt még az Irány Eldorádó Elton Johnnal is itt készült, a hollywoodi Universal stúdió megbízásából, mely Grammy díjat kapott. A stúdió évtizedek óta szoros munkakapcsolatban áll az Audi-Volkswagen csoporttal és több ezer ipari és reklám hangzást jegyez, számtalan német tv műsor zenéje készült itt, továbbá az FC Bayern himnusza, az olimpia megnyitó dalai is ide kapcsolódnak, de még az Angela Merkel kampányok zenéje is itt született.

Az ünnepi átadás során, a Bajor Parlament elnöknője Ilse Aigne köszöntötte Leslie-t és adta át a kitüntetést. A piacvezető SIXT cég tulajdonosa Erich Sixt a gazdasági szektorból, a zeneiparból a híres német rocksztár Peter Maffay is beszélt Leslie eredményeiről.

Leslie 100%-ban képviseli azt a minőséget, amiért bárki is a zenei pályát választhatja csak gratulálni tudok az elért eredményekhez.

Markus Söder, bajor miniszterelnök, aki a Mandoki Soulmates 30 születésnapját is köszöntötte.

"Gratulálok neked Leslie, az elkötelezettséged és a kiváló szolgálatod a művész világban példaértékű!" – Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke.

"Hatalmas gratuláció a kimagasló eredményeidért és munkásságodért" – méltatta Daniel Günther, Schleswig-Holstein miniszterelnöke.

"A kivételes tehetséged ékes bizonyítéka te magyar vagy! Őszintén gratulálok!" – jelentette ki Reiner Haseloff, Sachsen-Anhalt miniszterelnöke.

Verleihung Unternehmerpreis 2023, Unternehmer des Jahres Leslie Mandoki
Erich Sixt, Leslie Mandoki, Ilse Aigner és Peter Maffay  Fotó: Krisztian Miklos

Az eseményen a 40 éves jubileumi Red Rock stúdió mellett kiemelték a világhírű többszörös platina és aranylemezes Mandoki Soulmates 30. évfordulóját is, amelyet szintén Leslie alapított, és amelynek tagjai között olyan ikonok találhatók, akik a progresszív rock és a fusion jazz terén alkottak maradandót, a tagok összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek, Leslie Mandoki, Al Di Meola, Mike Stern, Bobby Kimball, Bill Evans, Randy Brecker, Nick Van Eede, Chris Thompson, Cory Henry, Till Brönner, Richard Bona.... A Mandoki Soulmates legutóbbi hangos sikere a koncertjeik mellett a Bartók Béla ihlette Magyar képek című korong, mely külföldön és Magyarországon ráadásul duplán lett aranylemez, hiszen az angol és a magyar nyelvű album is tarolt.

"Hálás vagyok mindenért, ez a kitüntetés számomra rendkívül megható. 

Soha nem kerestem a sikert, egész életemben szorgalmasan dolgoztam, a munkámat mindig is nagyon szerettem. A kudarcokból tanultam, a sikerekből táplálkoztam, a váratlan helyzeteket igyekeztem megoldani, a paradigma változásokkal dacoltam és mindig igyekeztem új utakat találni. Egyszerűen csak végeztem a dolgomat.

 Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, akitől az akkori diktatúra ellenére értékes és szép gyermekkori élményeket kaptam,  a budapesti  csodálatos tanáraimnak  mély  és tiszteletteljes köszönet jár. Továbbá köszönöm a gyermekeimnek, kiváló kollégáimnak, fantasztikus szakmai partnereimnek és nem utolsó sorban a csodálatos közönségünknek a szeretetüket és a bizalmat. Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, mindig is fontos volt számomra, hogy a megállíthatatlan idő csak teljen, és ne múljon el nyomtalanul. Az üzenetem mindig egyszerű volt: éljünk békében, szabadságban, szeretetben, elfogadásban és tiszteljük egymást. A zene és a művészet mindig is az egyik legkifejezőbb eszközöm volt, hisz a zenében rejlik a legnagyobb összekötő erő, ami minden gátat át tud hidalni" – mondta Leslie.

Ilse Aigner Leslie Mandokival

"A művészi tehetséged és szorgalmad mellett vállalkozói génekkel is meg vagy áldva, teljes mértékeben megérdemled a díjat!" – jelentette ki Gabor Steingart, a THE PIONEER főszerkesztője.

"A kitüntetés méltó elismerése a kiemelkedő teljesítményednek és eredményeidnek, őszintén gratulálok !" – fogalmazott Steffen Kampeter, a Német Munkaadók Szövetségének elnöke.

Claudia Schwarz, az Instyle Productions alapítója és szerkesztője, illetve Prof. Dr. Jo Gröbel, média szakértő is őszinte gratulációjukat fejezték ki Leslie-nek, a szabadon gondolkodó örök lázadónak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16998120_auto_resized.png
origo.hu

Itt van Dömötör Csaba válasza Macron őrült tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25447_resized.jpg?avcount=1709109313
origo.hu

Európa elpusztulhat emiatt a drámai háborús döntés miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16992411_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Robban a cukiságbomba: csodás családot alkot Krausz Gábor, Mikes Anna és Hannaróza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16998108_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Medvegyev begorombult: „Macronnak valószínűleg fejébe szökött a vizelet!”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16996921_auto_resized.png
metropol.hu

Magyar válogatott focistára hajt a Manchester United: Marco Rossi kulcsembere a kiszemelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16998491_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nagy a baj, nagyon nagy a baj: Joe Biden összekeverte Kínát Oroszországgal (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25443_resized.jpg?avcount=1709109313
origo.hu

Haspólóban mutogatja magát a vadítóan szexi Tóth Andi - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16977474_auto_resized.jpg
travelo.hu

Lélegzetelállító látványosság épül a Közel-Keleten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25385_resized.jpg?avcount=1709109313
life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25391_resized.jpg?avcount=1709109313
origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16994771_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ők nyerték meg a lottó főnyereményét: családi átok sújtja őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16997906_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nincs is ennél édesebb: így rendezkedik Stohl Luca tüneményes kislánya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/drWG6wAN9mYgTEsuyuaBBiv1eWo3_GD5C3zwGkWQLjo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JjYTU4NjEyYTJmMjQ5NzY5Yjc2OTFjZWJiYThlMzZh.jpg
Interjú

Singh Viki bántalmazó kapcsolatáról vallott: "Volt, aki négy évig folyamatosan vert"

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/onvF65BGVnMSL-Rfeh7OmhBV1Um5UaQKy4Mdva55NCM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QzZmRmYTUzNWRhMDQ0OTNhMTI2YWQ3NWVlNjFmY2U1.jpg
megrázó

Megrázó felvétel: kerekesszékbe került Zsófia hercegné