Szerelem

Liptai Claudia: A szenvedélyes kapcsolatot választom

Kiss Bettina Nikolett

Létrehozva: 2023.07.05.

Módosítva: 2023.07.05.

Három évtizede szórakoztatja a nézőket páratlan személyiségével és tehetségével a színésznő-műsorvezető, akin egyszerűen nem fog az idő! Manapság nagyon ritkán ad interjút, de a Hangjegy színház Magánélet című darab bemutatója után a hot! magazinnal kivételt tett, és elárulta, mi az, ami nélkül képtelen élni.

Elképesztő formában van Liptai Claudia! Szinte hihetetlen, hogy a színésznő a jövő héten ünnepli az ötvenedik születésnapját, hiszen úgy sugárzik, mint talán még soha. Lerí róla, hogy  mostanra minden a helyére került az életében, kiegyensúlyozott, boldog. Kell ennél több? Pataki Ádámmal már öt éve házasok, mégis úgy néznek egymásra, mint a friss szerelmesek: látszik a tekintetükben a mérhetetlen szeretet és tisztelet. Mint minden jó házasságban, náluk is fontos szerepet játszik a támogatás, ezért nem meglepő, hogy a színésznő bemutatóin Ádám is jelen van, és azért szorít, minél nagyobb sikerélménye legyen a feleségének.

Ennyi év után is még dúl a szerelem (Fotó: Markovics Gábor / hot! magazin)

Az egész életét szenvedéllyel éli

Már harminc éve van a képernyőn, a sikere pedig azóta is töretlen: rengeteg műsort vezetett, mellette sorozatokban és színházi darabokban kapott jobbnál jobb szerepeket. Legutóbb egy négyszereplős vígjátékban, a Magánélet című darabban láthattuk, amely egy „se veled, se nélküled” kapcsolat történetét mutatja be. A legfőbb kérdés, amit ez a produkció feszeget, az, hogy az ember a szenvedélyes vagy a nyugodt életet választaná-e. Clau viszont egy percig sem vacillálna ebben a helyzetben.

– Minden ember egyszerre akar jókedvű lenni, nagy érzelmeket átélni, és közben távolodni a nehéz ügyektől, ám az csak nagyon ritkán adatik meg, hogy ez mind egyszerre működik. Általában inkább két út áll fenn, ami két teljesen más világ: az egyik egy érzelmes, szenvedélyes, de közben civakodásokkal vagy kisebb-nagyobb veszekedésekkel teli kapcsolat, a másik pedig egy nyugodt, viszont unalmasabb történet. A darabban néha elfajulnak a dolgok, de aki valódi és erős érzelmeket szeretne megélni, annak hagynia kell azt is, hogy ezek a mély érzések valahogyan kipörögjenek – vélekedett.

Később azt is elárulta, hogy számára melyik út a rokonszenvesebb. 

Ádám mindenben támogatja feleségét (Fotó: Markovics Gábor / hot! magazin)

– Egyértelműen a szenvedélyes kapcsolatot választom. Az egész életem szenvedélyes, még a pogácsát is ennek megfelelően eszem! – mondta nevetve. – Ez egy emberi alkat; nem is tudnám elképzelni az életemet, a házasságomat, vagy a munkámat anélkül, hogy szenvedéllyel élném meg minden egyes pillanatát.

Néha humorral oldja meg a problémákat

A színházrajongók és a televíziónézők már jól ismerik Claudia kissé csipkelődős, néha pikáns humorát, ami ebben a darabban is megmutatkozik.

Hiszek abban, hogy az élet komoly történéseit és dolgait néha muszáj kicsit komolytalanul, illetve humorral kezelni.

 Ha bármi nagy baj van (ami sajnos akármikor jöhet), abban kell bízni, hogy a következő pillanatban érkezik valami új, ami sokkal jobb, és ami nem sírós – magyarázta Clau, miközben a férjére mutatott, jelezve: az ő életükben is nagymértékben jelen van a humor.

Mély érzéseket váltott ki belőle a szerep

Érzelmek egész skáláján vándorolt végig a színésznő által megformált karakter, de Claunak ez egyáltalán nem jelentett gondot, hiszen – mint korábban említette is – ő is szereti erősen megélni az érzelmeit. Éppen ezért valósággal sziporkázott a színpadon, mintha teljesen ráöntötték volna ezt a szerepet.

– Számomra kimondottan öröm volt életre kelteni ezt a karaktert. Biztosan van, akinek nehéz eljátszania egy ilyen hullámzó és érzelemdús személyt, de én, aki hasonló amplitúdókban élek, inkább tekintek erre kihívásként, mint nehézségként. Persze nem egyszerű, mert még belőlem is mély érzelmeket vált ki. Mindemellett ez nem egy klasszikus vígjáték, hanem egy társalgási darab, ahol csak a dialógusok viszik a cselekményt – magyarázta a hot! magazinnak a színésznő, akinek természetesen elképesztő sikere volt. 

„Megajándékoztuk egymást Clauval”

Liptai Claudia partnere, Beleznay Endre szerint több olyan momentuma is van ennek a vígjátéknak, ami felborzolhatja a kedélyeket.

– Megajándékoztuk egymást Claudiával ezekkel a szerepekkel. Tudtam, hogy ez egy jó darab lesz, mert már kétszer felkértek erre a karakterre, csak azok az előadások sajnos nem jutottak el a bemutatóig. Viszont amikor megtudtam, hogy Clau a partnerem, már tudtam, hogy ez egy csodálatos együttműködés lesz. Valóban érdekes ez a történet olyan szempontból is, hogy feszegeti a társadalmi normákat, mivel van benne egy olyan civakodás, ami tettlegességig fajul. Ez a jelenet talán az egyik legnehezebb része a műsornak, hiszen oda kell arra figyelnünk, hogy ne sérüljünk meg benne – árulta el a hot!-nak Endre.

 

Fotó: hot! magazin

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172040_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714582817
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180309_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Benkő Péter is megszólalt a Thália Színházban történtekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175611_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177983_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178913_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27645_resized.jpg?avcount=1714582817
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178554_auto_resized.jpg
astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714582817
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/9QIBOiJ7AXeHPWbbWGoTIPkft4r2LpRLjqASJnrh7dM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1YTVmMDdhMzZkYjQ4ZDQ5OWQ1NWM1ODVmMmE0Yzky.jpg
Fogyás

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett