Comic Con

Jack Sparrow is Tündérkert rajongó lett a Budapest Comic Conon

P. E.

Létrehozva: 2023.06.13.

Izgalmas kulisszatitkokat árult el a Tündérkert producere, rendezője, írója és két szereplője az idei Budapest Comic Conon zajló filmes kerekasztalbeszélgetésen, és az is kiderült, hogy már most rengetegen várják az ősszel debütáló romantikus történelmi kalandfilmsorozatot. Többek között Jack Sparrow, néhány csinos tündérlány és a Macskanő sem tudott elmenni hétvégén a Megafilm standja mellett úgy, hogy ne készítettek volna egy közös fotót az alkotókkal és a színészekkel.

A Tündérkertben nem egy 60 éves, nagyszakállú, megfontolt, öreg politikus körül zajlanak az események, hanem itt van egy fiatal ember, a 24 éves fejedelem, Báthory Gábor, aki szép, fékezhetetlen, szereti a bort és szereti a nőket. Ő korának a rocksztárja, egy impulzív, kiszámíthatatlan, elképesztően szeszélyes hős. Ott van mellette Bethlen Gábor, aki olyan mestere, mint Obi-Wan Kenobi volt Luke-nak, és ott van Báthory Erzsébet, akiről azt tartották, hogy boszorkány. De vajon tényleg boszorkány volt? Van még a sztoriban rengeteg gyönyörű nő, befolyásos szeretők, okos feleségek, és persze számos államférfi, akik valamennyien létező történelmi karakterek” – mutatta be Madarász Isti rendező a Móricz-műből készült filmsorozat hőseit a Comic Conon, ahol megtelt a nézőtér a Tündérkert kerekasztalbeszélgetésére.

 

Meddig látjuk a kaszkadőrt és mikor látjuk a színészt? 

Helmeczy Dorottya, a film producere arról mesélt, hogy a rengeteg izgalmas karakter mellett fondorlatos cselszövések követik egymást a történetben. „Bár végig nem lehet pontosan tudni, hogy ki marad állva és ki marad élve, nagyon ügyeltünk arra, hogy követhető legyen a történet. A jó filmnek két alappillére van: a sztori és azok a karakterek, akiknek a sorsa érdekli a nézőt. Kellenek az ismert arcok, de fontos, hogy legyen a filmnek felfedezett sztárja. Ő Katona Péter Dániel, aki nem eljátszotta, hanem átalakult Báthory Gáborrá. És persze ott vannak a sorozatban a zseniális erdélyi színészeink is, akik nagyon brutális karaktereket hoznak. 72 színész, többszáz statiszta és kaszkadőr dolgozott a produkcióban, de a stáb 1500-2000 emberből áll. 100 napig forgattunk, 4 év volt az előkészület és egy éve zajlanak az utómunkálatok. Egy ekkora filmes munkában sok olyan kulisszatitok van, amiről nézőként nem lehet tudni, hogyan van megkomponálva. Vajon meddig látjuk a kaszkadőrt és mikor látjuk a színészt? Mit látott a kamera és hol kezdődik a CGI? És persze ott vannak a buja szexjelenetek is, hiszen abban a korban játszódik a történet, amikor egy házasság elhálása politikai ügy volt” – sorolta a producer. 

Ilyen egy XVII. századi gyilkológép 

Az intim jelenetek koreográfiáit intimitás koordinátorral gyakorolták be a színészek, aki arra is figyelt, hogy senki ne érezze kiszolgáltatottnak magát” – árulta el a rendező.

A kalandfilmsorozat két izgalmas szereplője is bemutatkozott a vasárnapi kerekasztalbeszélgetésen: Dobos Evelin Palotsai Annát, Lukács Dániel pedig Kamuthy Farkast játssza a történetben. Utóbbit Horváth András Dezső forgatókönyvíró a beszélgetés során egyetlen szóval jellemezte: „gyilkológép”.

Mi más is lehetne egy hűséges testőr?” – tette fel a kérdést Horváth András Dezső, aki arról is mesélt, hogy amikor meglátta Dobos Evelint a forgatáson a fiatal fejedelemasszony jelmezében, úgy érezte, életre kelt a hősnője. „A fejemben pontosan így képzeltem el” – mondta.

Egy színész számára a kosztümös szerep mindig érdekes feladat. Én ebben a forgatási időszakban úgy éreztem magam, mintha minden nap jelmezbálba mentem volna” – árulta el Dobos Evelin, Lukács Dániel pedig arról beszélt, hogy a férfi színészek jeleneteiben a kaszkadőr akciók és a nyeregben töltött idő nagy hangsúlyt kapott a forgatások alatt. „Szinte hozzá nőttem a lovamhoz” – jegyezte meg nevetve.

 

A tündérek is megtalálták a Tündérkert standját

A Budapest Comic Con színes kavalkádjában a Tündérkert standjához folyamatosan érkeztek az érdeklődők, akik egy izgalmas kvíz kitöltésével számos ajándékot nyerhettek. A tündéreknek és manga lányoknak öltözött cosplayerek, Darth Vader és a Macskanő is örömmel pózolt a Tündérkert alkotóival és színészeivel a fotóablakban, sőt, még A Karib-tenger kalózai is kértek egy csoportképet. Jack Sparrow karaktere meg is jegyezte: „úgy látom, izgalmas fazonok lesznek a Tündérkertben!” 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek