Gyász

Gyászol a világ: meghalt a népszerű énekesnő

Címkék
gyász

LA

Létrehozva: 2023.05.10.

A családja jelentette be a hírt.

A híres brazil rockénekesnő és dalszerző, Rita Lee kedden hunyt el a tüdőrákkal folytatott kétéves küzdelme után - közölte családja a lesújtó hírt. Az énekesnő 75 éves volt.

gyász, gyertya
Fotó: Pexels

 

Szomorú szívvel tudatjuk Rita Lee halálát, aki Sao Paulo-i otthonában tegnap késő este, szerető családjával körülvéve hunyta le örökre a szemét, ahogyan mindig is szerette volna

 

 - áll az énekesnő Instagramon közzétett közleményben. E szerint szerdán tartják a nyilvános virrasztást.

Halálának híre mindenkit lesújtott, a rajongók mellett művészek, politikusok és hírességek fejezték ki részvétüket a brazil rockzenében úttörő szerepet játszó énekesnő miatt.

Rita Lee Jones de Carvalho 1947. december 31-én született Sao Paulóban egy amerikai származású fogorvos és egy olasz felmenőkkel rendelkező brazil zongoraművésznő gyermekeként. Több mint 20 albumot rögzített és 55 millió eladott lemezzel rendelkező dalairól köztudott, hogy a feminizmussal és a szexszel kapcsolatos kérdéseket érintettek egy olyan korban, amikor ezek a témák tabunak számítottak.

Lee az 1960-as években az Os Mutantes nevű zenekarral szerzett hírnevet, amelyben a brazil popzene olyan legendái mellett játszott, mint Gilberto Gil és Caetano Veloso, és nemzetközileg is elismerték. Lee az 1970-es években a Tutti Frutti nevű zenekarban játszott. Ez a zenekar az évtized vége felé feloszlott, ami Ritát szólókarrierje elindításához vezette, s gyakran játszott férjével, Roberto de Carvalhóval, három gyermekének apjával. Rita Lee-nél 2021-ben tüdőrákot diagnosztizáltak, és azóta kezelés alatt állt - írja a Reuters.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek