Unoka

D. Nagy Lajos először mutatja meg unokáját: „Ha gitározok Fülöpnek, megnyugszik"

Magyar Adrián

Létrehozva: 2023.05.27.

D. Nagy Lajos zenész, élő legenda, háromgyermekes édesapa. Most pedig a felsorolás mellé tehetjük a nagyszülő jelzőt is, hiszen a tavalyi évben megszületett unokája, akit elsőként a  HOT! olvasóinak mutat meg.

D. Nagy Lajos az életében mindent elért, hiszen a kiemelkedő karrier mellett szerető családot is magáénak tudhat, három nagyon tehetséges gyerekkel. Most pedig ismét babázhat, hiszen idősebbik lánya, Daniella megajándékozta őt Fülöppel.

D. Nagy Lajos nagyobbik lányával, Daniellával, és unokájával, Fülöppel (Fotó: Nagy Zoltán / hot!)

– Nagyon élvezem az unokázást! Tavalyelőtt karácsonykor tudtam meg, hogy nagyszülő leszek, mondanom sem kell, hatalmas volt az öröm. Azóta Fülöp már tíz hónapos, mondhatom, hogy jól nevelt, a lányomnak köszönhetően. Ráadásul imádja az egész család már az első naptól kezdve. 

Éppen Székelyföldön turnéztam, amikor megtudtam a nagy hírt, hogy nagypapa lettem

 – kezdte a művész a hot! magazinnak.

Az unoka örökölte a zene iránti szeretetet

A Bikini frontembere igyekszik minél több időt unokájával tölteni, amikor találkoznak, nem maradhatnak el a közös programok sem, amelyek mit ad isten, a zenéhez köthetők.

– Nagyon szereti, ha énekelek neki. Legutóbb, amikor sírt, előkaptam a gitárom és énekeltem neki. Ettől egyik pillanatról a másikra már mosolygott és hallgatta a zenét. Azóta ha gitározok Fülöpnek, megnyugszik. A Bikini Aréna-koncertünkön is jelen volt, a páholyból nézte végig tátott szájjal a fellépést, és egyszerűen imádta. Szerintem örökölte a zene iránti szeretetet, hiszen időnként, amikor dünnyög valamit, úgy tűnik, mintha énekelni próbálna. Egyébként otthon sokszor hall zenét, a lányom, illetve a férje is muzikális, így a gyerek hozzá van szokva ehhez – mesélte a büszke nagyszülő.

 

„Amikor még nem voltak gyerekeim, nagyon egocentrikus voltam”

A rockernek a gyermeknevelésről is sajátos elvei vannak, amelyet igyekezett betartani a saját gyermekeinél, illetve szeretné az unokájánál is alkalmazni.

D. Nagy Lajos és gyermekei balról jobbra: Loretta, Bálint és Daniella (Fotó: Nagy Zoltán / hot!)

– A gyermeknevelés 80 százalékban példamutatás. A gyerek nő, felnéz a szülőre, próbálja leutánozni. Ha azt látja otthon, hogy a szülő nem dolgozik, iszik, akkor hasonlóképpen él majd. De ha azt látja, hogy az anyának, apának céljai vannak, amelyeket megvalósítanak, akkor a gyerek rájön, hogy így kell neki is tennie.

Amikor még nem voltak gyerekeim, nagyon egocentrikus voltam és csak magamért éltem.

 Az első gyermekem születésénél eladtuk a budapesti lakást, és az agglomerációba költöztünk. Nagyon szép gyerekkoruk volt: úgy állítottam be az életemet, hogy amikor ment a turné, az egész család jött velem. A nyári vakáció ezért úgy telt el, hogy jártuk az országot, télen pedig én vittem őket óvodába, iskolába. Mozgalmas volt, élveztem minden percét. A nevelésben nem volt előttem példa. Elképzeltem, hogyan szeretném élni az életem: kertes ház, udvar, ahol játszhatnak a gyerekek, mellé pedig boldogság. Ezek voltak a legfontosabbak – tette hozzá a családfő.

Alma a fájától...

Az énekes gyermekei egytől egyig kiváló szakmát választottak.

A nagyobbik lányom, Daniella Laura az ELTE-n diplomázott. Az ikrek közül a lányom, Loretta Izabella kertésztechnikus, minden érdekli, ami a természettel kapcsolatos. A fiam, Bálint Lajos pedig gépjármű-mechatronikus, ő áll a legközelebb a zenéhez, mivel a koncertek leszervezésében is segít, mint egy turnémenedzser – mesélte a büszke apuka. 

További érdekes és izgalmas történeteket találsz a legfrissebb hot! Magazinban (Fotó: hot!)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek