BÚCSÚ

Aggasztó sorok: hetekkel ezelőtt megjósolta a halálát Tina Turner?

mkb

Létrehozva: 2023.05.25.

Néhány hete az egészségével kapcsolatos megbánásáról vallott Tina Turner. A rock nagyi mélységesen megbánta, hogy nem kezelte megfelelő módon az évtizedek óta fennálló betegségét.

Hetek óta érezhette a tragikus végkimenetelt Tina Turner. A legendás énekesnő halálhíre szerda este az egész világot megrázta. Legutóbbi nyilvános üzenete néhány héttel ezelőtt komolyabb figyelmeztető jel volt, mint gondoltuk.

A 83 éves korában elhunyt rocknagyi legutoljára március 9-én, a nemzetközi Vese Világnapon üzent az állapotáról nyilvánosan a közösségi oldalán.
A vesék fájdalom nélkül mennek tönkre. Ma azt üzenem neked: mutasd meg a veséidnek, hogy szereted őket! Megérdemlik! Az én veséim áldozatául estek annak, hogy nem ismertem fel időben, hogy a magas vérnyomásomat hagyományos gyógyszerekkel kell kezelnem. 

Hatalmas veszélybe sodortam magam azzal, hogy nem néztem szembe a ténnyel, hogy életen át tartó, napi gyógyszeres kezelésre szorulok. Túl sokáig hittem, hogy a testem érinthetetlen, elpusztíthatatlan bástya. 

Ha tudtam volna, hogy a magas vérnyomás és a vesepanaszok összefüggenek, rengeteg szenvedéstől kíméltem volna meg magam – fogalmazott akkor a rock and roll koronázatlan királynője, aki saját példáján keresztül akarta felhívni a figyelmet a fontos egészségügyi problémára. A magas vérnyomást 1985-ben állapították meg nála, s néhány év múlva gyógyszert is írtak fel, amit nem szedett következetesen, természetes gyógymódokkal kísérletezett inkább. 2009-es és 2013-as sztrókja összefüggésben volt a magas vérnyomással és a rossz veseműködésével. Férje, Erwin Bach hat évvel ezelőtt felajánlotta neki az egyik veséjét, ezzel meghosszabbítva a hányattatott sorsú énekesnő életét.
 

Tina Turner áprilisban még interjút adott a Guardian című lapnak, ahol elárulta:

Azt szeretném, ha az emberek úgy emlékeznének rám, mint a rock and roll királynője! Mint egy nő, aki megmutatta a többi nőnek, hogy rendben van, ha a saját feltételeid szerint akarod elérni a sikert!

S hogy mi rémítette meg leginkább a korosodással kapcsolatban?

Semmi! Az élet egy merő kaland, én örömmel elfogadok minden napot, azzal együtt, amit számomra tartogat.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek