Módszer

Leragasztják a szájukat éjszakára Rippel Feriék - Fotó!

Angie

Létrehozva: 2023.01.18.

Módosítva: 2023.01.18.

Rippel Feri meggyőződéssel éli az életét és erre tanítja fiát is.

Rippel Feri artista biohackernek vallja magát és mindent megtesz, hogy hosszú és egészséges élete legyen. Módszereit nemcsak magán alkalmazza, hanem fiát, Herkulest is megtanította a legfontosabb technikákra. 

Rippel Ferenc
Fotó: Markovics Gábor / Bors

Az alvás is egy ilyen sarkalatos pont náluk. Feri figyel, hogy mindig ugyanakkor feküdjön le fia aludni, lefekvés előtt pedig nem használja a mobiltelefonját, de ami ennél is meglepőbb, minden este letapasztja a száját, ahogy a sajátját is. 

De vajon miért csinálják ezt? A Bors kérdésére Feri lelkesen és meggyőződéssel válaszolt. 

– Amikor szájon keresztül lélegzünk alvás közben, akkor fáradtabban ébredünk, kiszárad a szánk, belemehet bármi, pók bogár por, szőrszál, hajszál akármi, és ezeket mind lenyeljük és a torkunk is kiszárad. A szánk alapvetően nem légzőszerv, táplálkozásra és beszédre használjuk és ha a csak az orrunkon veszünk levegőt éjszaka, sokkal energikusabban ébredünk reggel. Ezt a technikát egyébként a sportolók, főleg a futók alkalmazzák , mert turbó hatással van a légzésükre és a teljesítményükre egyaránt” – mondta Rippel Feri , aki éppen ezért egy speciális tapaszt használ.  

Nem úgy kell elképzelni, hogy az egész szánkat betapasztjuk, csupán csak a szánk közepére kell tenni egy kétszer két centis kis tapaszt. Persze figyelembe kell venni mindenkinek a saját egészségügyi állapotát is, hiszen ha meg vagyok fázva, folyik az orrom én sem alkalmazom ezt a módszert.

 Azonban, ha valaki szeretne egészségesebb életet élni, a megfelelő légzéstechnikával ezt is elérheti – árulta el Feri, aki egy fotót is küldött a szerkesztőségünkbe, hogy megmutassa, hogy is fest éjszakánként az ágyban. A sportoló korábban mesélt már a Ripost-nak erről a technikáról, valamint azt is elárulta, hogy egészségben szeretné megélni a 100. életévét. 

Rippel Feri a tapasszal a száján 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek