Ünnep

Ünnepelje együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal és Kossuth-díjas művészekkel!

Létrehozva: 2022.12.22.

Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek és rangos előadók lépnek fel Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész újévi koncertjén 2023. január 1-jén az Arénában. A béke, a szeretet és az összefogás jegyében megrendezésre kerülő XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncert különlegességeként a több száz fellépő egy megismételhetetlen közös produkcióval áll ki a békéért. A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész, Budapest díszpolgára immár másfél évtizede, hogy hagyományt teremtve útjára indította egyedülálló újévi gálakoncertjét. Az elmúlt 15 évben minden január elsején rangos világsztárokkal, a legnevesebb hazai és nemzetközi előadókkal, Kossuth-díjas művészekkel világszínvonalú műsor keretében, telt ház előtt köszöntötték az új esztendőt. A „hagyomány folytatódik” mottó alapján az előttünk álló év első estéjén sem lesz ez másként. A Szeretet hegedűse által megteremtett egyedülálló tradíció folytatásaként az ünnepi gálakoncert sztárvendégei a világ legrangosabb operaházainak ünnepelt előadója Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes, valamint közkívánatra Sheléa Frazier amerikai énekes a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa lesznek, akik mellett színpadra lép Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaénekese és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes is, akik egy különleges előadással is megörvendeztetik a közönséget.

Fotó: Picasa

A koncert meghívott művészeként köszönti majd a közönséget Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész-rendező is, aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa. A fellépők sorában ott lesz Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és Voith Ági, Jászai Mari-díjas színész-rendező, valamint a hazai könnyűzenei élet kimagasló előadói, többek között: Wolf Kati énekesnő, aki 2011-ben az év női előadója volt, Mága Jennifer, a Budapest Dal 2019 győztese, Kökény Attila és Takács Nikolas többszörös arany- és platinalemezes énekesek, valamint Nyári Kálmán népszerű előadóművész.

 

A XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncert tematikus blokkokra osztva közös kiállás lesz a békéért, hogy a szomszédos országunkban dúló háború mielőbb véget érjen, valamint a felebaráti szeretet és az összefogás erejével legyőzzük a kihívásokat, azokat a nem várt nehézségeket, amelyek meggátolják és megnehezítik a mindennapi életünket. Az ünnepi gálán a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk mellett hátrányos helyzetű és állami gondoskodásban nevelt gyermekek is vendégként vesznek részt. A világ magyarságának egységeként kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a gálakoncert művészeivel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében egy közös produkcióban állnak ki Európa és a világ békéjéért. Vezényel Kovács László Liszt Ferenc-díjas, Kiváló Művész, karmester. Műsorvezető Ördög Nóra, rendező Szente Vajk.

Fotó: NANASIPAL

A béke, szeretet és összefogás jegyében zajló koncerten Mága Zoltán a művésztársaival ismételten köszönetet mond az orvosoknak, ápolóknak, rendvédelmi szervek tagjainak, és természetesen a pedagógusoknak áldozatos munkájukért, továbbá külön köszönetet mondanak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak, akik folyamatosan őrzik és védik hazánkat és a közrendet. A hagyomány részeként ezúttal is átadásra kerül a Budapesti Újévi Koncert Gáladíja, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által készített nagyértékű porcelánhegedű jelképez.

Ajándékozza meg szeretteit karácsony alkalmából koncertjeggyel, és legyen részese Ön is a gálakoncertnek, köszöntsük együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal, Budapest Díszpolgárával és sztárvendégeivel 2023. január elsején az Arénában!

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164475_auto_resized.jpg
origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166528_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A Magyarországra készülő kínai elnök alaposan odaszúrt az Egyesült Államoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163097_auto_resized.jpg
ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27484_resized.jpg?avcount=1714167911
origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714167911
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714167911
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714167911
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/dbaw8KNPg_2vUdFnbOi8c9t4Aep8z7HUspDpQX2FvNI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZTg2MGYyMDE0ZDRlZWM4ZmMyMWE4Yzc1OTU3ZTdh.webp
Hűvös

Semmi sem pótolhatja, amiről lemaradt a rácsok mögött: ma egy éve ül börtönben Galambos Lajos

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QOq45uW6HsT_7SSJr-xBHV6kHK3VJ8ONZ3CrIWz9_XE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMmJmYjBhZjJhMTQxNzRiODkyZDRhNDRkNDJhNjE3.webp
Vallomás

„Az Árpád híd közepén sírtam el magam” – így tudta meg Király Viktor, hogy a testvére rákos