EVÉSZAVAR

Evésrohamok jönnek rá az egykori szépségkirálynőre – Jöhet bármi addig, míg ki nem pukkadok!

Létrehozva: 2022.10.01.

Egy felmérés szerint Magyarország lakosságának 20-30 százalékánál diagnosztizáltak valamilyen étkezési zavart. A hazai sztárok közül sokan felvállalták, hogy ezzel a problémával küzdenek, többek között az egykori szépségkirálynő, Szarvas Andi is.

Andi egy videómegosztó platformon mondta el a saját történetét, abban bízva, hogy sok sorstársának segítséget nyújthat. A 2018 Magyarország Szépe 6 évvel ezelőtt döntötte el, hogy életmódot vált. Elkezdte sanyargatni magát, alig evett és rengeteget edzett. 58-60 kilóról 48-ra fogyott le, de továbbra sem volt megelégedve a tükörképével.

2 évig keto diétáztam, semmi szénhidrát. Ez olyannyira elfajult, hogy egyik nap nagyon rosszul lettem – kezdte Andi, aki ekkor épp a körmösnél ült.

 – Hirtelen minden homályos lett. Őszinte leszek, azt hittem, hogy agyvérzést fogok kapni, annyira nagy nyomást éreztem a fejemben. 

Ezután elment egy teljes kivizsgálásra, ahol ijesztő eredményt kapott: a leleten 14 csillag jelezte, hogy rosszak az értékei. Amilyen gyorsan megvont addig magától mindent, annyira rövid idő alatt engedte meg magának a tiltólistás ételeket is. 

@szarvasandi 👸🏽#etkezesizavar 3.rész #azentortenetem Folytassam,érdekelne titeket a gyógyulás folyamata? 😊 Mindent csak őszintén! #szarvasandi #missworldhungary #fyp ♬ eredeti hang - szarvasandi

Most már az a baj, hogy nem tudok enni csak egyetlen croissant-t, mert akkor bezabálok vagy tízet hétvégente. Evésroham jön rám, pedig hétköznap sem vonom meg magamtól – árulta el, s ekkor döbbent rá, nincs mese, változtatnia kell. Ezután döntött úgy, hogy nyilvánosság előtt is beszél a problémájáról, abban bízva, hogy ezzel segíthet a sorstársain. 

Pontosan tudom milyen borzasztó így élni. Akartam, hogy tudják szépségkirálynőként én sem vagyok tökéletes, sőt… Rossz a kapcsolatom az étellel és bűntudatot kelt. Borzasztó érzés!!!

– Nem szerettem elmenni nyaralni, szórakozni, mert már azon aggódtam, mit fogok enni vagy, hogy kezdődik a “bezabálás”. Nem ettem azt, amit szerettem volna több éven át. Esténként nem szeretek elmenni beülni vacsorázni, mert félek, hogy többet eszek az átlagnál és akkor megindul a lavina, jöhet bármi addig, míg ki nem pukkadok, majd a bűntudat – mondta Andi a Borsnak, s hozzátette, a magukat tökéletesnek mutató nők fotói láttán hatalmas elvárásokat támaszt magával szemben. 

Lehet, hogy hihetetlen de sokszor nincs önbizalmam. Ezért szoktam mosolyogni amikor üzenetben önbizalom-növelő szövegeket kérnek tőlem a lányok. Nagyon belefáradtam ebbe az egészbe, nem akarok már az étkezés miatt görcsölni. Minden nap edzek, de ez sem nyugtat meg, ha evésről van szó. Befolyásolja a szórakozást a kapcsolatokat, szó szerint mindent – magyarázta, s azzal folytatta, hogy amióta elmesélte a történetét nagyon sokan vették fel vele a kapcsolatot, azok közül, akik hasonló cipőben járnak. 

Leginkább pozitív visszajelzéseket kapok még is kialakult nálam az evészavar. Most inkább a mértéktartás a legnehezebb. Úgy döntöttem, hogy pszichológushoz fordulok, aki kimondottan erre a témára specializálódott. Ez nagyon nehéz menet lesz, de képes vagyok rá. Segíteni szeretnék azokon a nőkön akik szintén azt élik át amit én. Sokan hálásak, hogy felvállaltam és szeretnék, ha beavatnám őket a folyamatba – zárta a gondolatait Andi, aki elindult a gyógyulás útján és az ezzel kapcsolatos tapasztalatait szeretné majd megosztani a követőivel. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190040_auto_resized.jpg
origo.hu

A Diósgyőr történelmi veresége az egész várost sokkolta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27771_resized.jpg?avcount=1714912216
origo.hu

Milliókat képes megölni az orosz Sátán II, a Földön nincs olyan pont, ahová ne érne el

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190051_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Haaland reagált a brutális kritikára, Roy Keane ezt nem teszi zsebre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188241_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27773_resized.jpg?avcount=1714912216
origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185136_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Durva: ezeket a szabályokat kell betartani az egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánc dolgozóinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27777_resized.jpg?avcount=1714912216
magyarnemzet.hu

Stratégiai fontosságú lehetett a DK-nak, hogy egy belső bizalmi emberük legyen a főváros rendészeti parancsnoka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190182_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/EG3VqEIKZEonAsm5euAlFWGKGsie-E2Fg7eCmfO50PU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwY2ZiZjI2MjhkNDQ0YjlhOTc0ZWE5NTlhN2VmNzVh.jpg
Megható

„Anyuval egymás kezét fogva mentünk keresztül mindenen” – Csuti az édesanyjával való kapcsolatáról mesélt

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/V1c-GXlOyfV_R2wQTBkArhN7Tpw_mTQL0Eyf1g9cIzM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU3ODA5MTVkN2Y4ZjQ0NDVhNTk0YWI3ZGViMjZmMTg1.jpg
Dögös

Volt, aki kétségbe vonta? Bombázó édesanya lett az egykori tinisztárból