DILEMMA

Sáfrány Emese: Ha valaki szeretni akar, az szeresse a gyerekemet is

Létrehozva: 2022.09.06.

Ha párválasztásról van szó, Emesének egyedülálló édesanyaként nem elég csak a szívére hallgatnia. Mérlegelnie kellett, milyen hatással van a kis Nolenre.

Sáfrány Emese kisfiáról időről időre láthatnak fotót és videót a rajongók, legutóbb egy felvételen mutatta meg, milyen elképesztő egyensúllyal rendelkezik a kis Nolen, aki minden bizonnyal örökölte édesanyja tehetségét. Igaz, Emese szerint ez nem csak az öröklött képességeknek köszönhető, hanem annak is, ahogyan a picit neveli: tudatosan odafigyel arra, hogy ne legyen olyan szülő, aki még a széltől is óvja a kisfiát.

Mindig felmérem a veszélyeket, de hagyok neki teret. Neki is jó, ha egy kicsit önállóságra nevelem és engedem, hogy egyedül oldjon meg dolgokat. Ott vagyok, ha kellek, de szeretném, ha megtanulná, hogy ne mindig rám hagyatkozzon. Mindent elmagyarázok neki és bár még pici, meglepően sok dolgot megért. Ha bizalommal vagyok valaki felé, azt érzi és ő is megbízik benne – magyarázta Emese.

Egy egyedülálló édesanya életében nagy eséllyel eljön az a pont, amikor megismerkedik valakivel. Ebben az esetben viszont már nem csak saját magáért, hanem a kicsiért is felel és ezt figyelembe véve kell felelősségteljes döntést hoznia. Emese környezetében több egyedülálló szülő is van, ezért pontosan tudja, milyen buktatói vannak, amikor szingli anyukaként kezd valaki ismerkedni.

Ebben tudatos voltam. Elhatároztam, hogy nem szeretnék randizgatni, mert elveszi azt az időt, amit Nolennel tölthetnék. Csak arra a valakire szeretném az időmet szánni, akit érdemesnek tartok. Nem titok, Inti volt az első, akivel találkoztam a szakítás után. Hallottam olyan történeteket, hogy valaki már fél éve együtt van az illetővel és még mindig nem találkozott a gyerekével. Úgy gondoltam, nem jó, ha a hozzám tartozó csomaggal nem szembesül. Ha valaki szeretni akar engem, az szeresse a gyerekemet is, és tudja elfogadni a hozzám tartozó körülményeket: a fiamnak van egy apukája, akivel kontaktban vagyok. Úgy voltam vele, jobb, ha mihamarabb túlesünk a nagy találkozáson. Láttam Intiben potenciált és tudtam, hogy ez egy működő dolog tud lenni. Szerencsére azóta tök jól megvagyunk és nagyon jól viszonyul Nolenhez, ami számomra nagyon fontos szempont – fejtette ki Emese, aki remek példát mutat azoknak a nőknek, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint amiben ő. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek