Fincsi

Rubint Rékáék megkóstolták a 30 ezer forintos "macskakaki" kávét

Létrehozva: 2022.08.20.

Balin nem csak a meseszép tengerpart érdekes, kivételes a gasztronómia is. Ezen a helyen lehet ugyanis megkóstolni azt a kávékülönlegességet, amiért elképesztő összegeket fizetnek a világ minden táján a gazdagok. 10 dekáért 30 ezer forintot is elkérnek...

A Kopi Luwak a planétánk egyik legegzotikusabb kávéja a Nagy-Szunda-szigetekről származik. A különlegessége pedig a részben természetes előállításából származik: a Kopi indonéz nyelven kávét jelent, a Luwak pedig a közönséges pálmasodró cibetmacska (pedig nem is macska) a neve. A pálmasodró nyersen fogyasztja el a kávébabot, amikor az még vörös színű. Csak a puha héját emészti meg, a többi áthalad bélrendszerén, majd az állat kiüríti. A különleges kávészemeket kereső dolgozók kézzel válogatják ki az aranyat érő végterméket az ürülékből. 

Cibetacska
Macskának tűnik, mégsem az. Az ürüléke aranyat ér 

Rubint Réka és népes csapata már több mint egy hete Balin edzenek, a fitnesz edző Alakreform táborában. A testmozgás mellett természetesen a kikapcsolódásra is időt szánnak, dzsippes túrákon, tradicionális vacsorákon vesznek részt, illetve bejárva Bali szigetét megtekintenek mindent, ami csak érdekes lehet.... Ilyen program a Kopi Luwak kávé kóstolás is, amit tényleg csak a legbátrabbak mertek Réka csapatából bevállalni. 

Rubint Réka Instagram oldalának tanúsága szerint a csapatának a tagjai nagyon jólérezték magukat a kóstoláson, és mindenki egyöntetűen azt állította, hogy finom volt a kávé, amit kóstoltak... Ízlés kérdése. Ön megkóstolná? 

A kávészemek ebben a formában távoznak az állat tápcsatornájából 
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek