Dráma

Betegségéről vallott Kiki: Egyszer csak egy orvosi konzílium előtt találtam magam, ahol keresték a megoldást

Bors

Létrehozva: 2022.08.01.

Kiki két évtizeddel ezelőtt küzdött meg daganatos betegségével. Ma már gyógyult, de ezt annak tudja be, hogy sosem volt betegségtudata.

Forrás: Facebook

Az Első Emelet Máté Péter-díjas, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekese a 2000-es években súlyos beteg volt, de sikeresen legyőzte a rákot. Az Origo.hu-nak adott interjújában elmesélte, hogyan élte meg és mire tanította ez az időszak.

Nem volt betegségtudatom, persze ezt így utólag könnyű kijelenteni. Amikor az ember benne van, vannak borzasztó nehéz időszakai. Szerintem az segített át, hogy a család maximálisan mellettem volt, soha nem mutatták ki, hogy nagy a baj. Valahogy megfejthetetlen, hogy ebből hogyan keveredtem ki, mert kétszer visszatért ez a betegség. Egyszer csak egy orvosi konzílium előtt találtam magam, ahol keresték a megoldást. Aztán két év eltelt, és minden megszűnt – mondta őszintén Kiki, aki a közösségi oldalon, és nyilatkozataiban vállalja a politikai nézeteit, és azt is, hogy a nemzeti kormánnyal szimpatizál. Mint mondja, nem egy alkalommal érte hátrány a zenei életben, hogy kimondta, a Fidesz mellett áll. A beszélgetésben erre is kitért.

 

– Vállalom, de nem szerepelek ezzel állandóan. 1988. óta ismerem Orbán Viktort, Kövér Lászlót és Deutsch Tamást. Akkoriban alakult éppen a Fidesz, és Orbán Viktorral együtt futballoztunk a magyar színészválogatottban, vele közelebbi kapcsolatban vagyok – mondta, hozzátéve: többször érte emiatt kritika.

– Ez engem nem érdekelt soha. Egyetlen egy dolog volt fájdalmas. 2002 után nyolc évig ki voltam tiltva a köztelevízióból. Akkor én persona non grata (nem kívánatos személy – a szerk.) voltam. Valószínűleg azért, mert láttak a Fidesz közelében. Nem esett kifejezetten jól, de beletörődtem. Egyszer voltam egy megbeszélésen, utólag mellékzöngeként kaptam vissza „ennek a fideszesnek semmit”. Ezt belemérték az arcomba – mesélte őszintén az énekes.

A videóban megmutatta még egyik legnagyobb büszkeségét, azt a levelet, amit a napokban személyesen Orbán Viktor küldött neki születésnapja alkalmából. Kitért az őszi Első Emelet koncertre is, elárulta, van-e esély arra, hogy a zenekar újra összeálljon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek