Búcsú

Berki Krisztián édesanyja: Minden üzenete a telefonomban van, képtelen leszek valaha is törölni

Létrehozva: 2022.07.04.

Július elsején lett volna Berki Krisztián 42 éves. Az édesanyjában gyermeke sírjánál újra feltörtek az emlékek, amikor még fiával ünnepelhetett. Az asszony fájdalma két hónap után sem enyhül, minden nap várja, hogy felébredjen a rémálomból. Ma már csak az unokái tartják benne a lelket, akik egyetlen gyermekére emlékeztetik.

Szűnni nem akaró fájdalmat érez a szívében Berki Krisztián édesanyja. Júlia első útja július elsején a Farkasréti temetőbe vezetett gyermeke sírjához, aki pénteken ünnepelte volna a 42. életévét. Lapunk ennek kapcsán kereste meg a megtört asszonyt.
Aranyos, szófogadó gyerek volt. Mindig megünnepeltük a születésnapját a családdal. Felnőtt korában erre már kevésbé volt alkalom, hiszen nagyon elfoglalt volt, de telefonon mindig beszéltünk. A gyermekem két hónappal ezelőtt elment, Tatabányáról utaztam Budapestre a sírjához, hogy „felköszöntsem”. Három szál fehér rózsát vittem neki, és egy szalagra ráírattam: „Boldog születésnapot kívánok Neked. Drága gyermekem, Krisztián.” Megsimogattam a fejfáját, és mondtam neki, hogy „Gyere haza, ha ráérsz!” – kezdte a Borsnak a megtört asszony.

Az asszony fájdalma mérhetetlen. Fiát kellett eltemetnie  Fotó: Markovics Gábor

„Szoktam beszélni hozzá”

Éppen akkor ott volt egy rajongó kislány, más is látogatja a sírját, mert a koszorúkat valaki leszedte, láttam néhány mécsest és több fehér angyalkát is elhelyeztek a fotója mellé. A szívem kettészakadt, amikor ott álltam a fiam sírja mellett… Egyszerűen nem értem, és nem akarom elhinni, hogy miért kellett elmennie. Szoktam beszélni hozzá – de tudom, hogy válasz már nem fog érkezni –, mindig kérdezem tőle, hogy miért kellett ennek megtörténnie, amikor nagy jövő várt rá és tele volt tervekkel. Az utóbbi időben mesélte el, hogy mire készül, mindig mondogatta, hogy majd én is megyek vele szerepelni a műsorába. Minden üzenete a telefonomban van, képtelen leszek valaha is törölni – mesélte Júlia.

„A fiam elment, nekem csak az unokák maradtak”

A gyászoló édesanyának örökre a fülébe égtek Mazsi szavai, amikor május 6-án reggel közölte vele, hogy meghalt a gyermeke. Fiát elveszítette, de unokáiról sosem fog lemondani.

Mazsival a temetés óta már személyesen is találkoztam. Nem volt jó érzés, mert a fiam már nem lehetett ott, pedig a kis Emmát is láthattam. Tündéri kisbaba, de ő még mit sem tud az édesapjával történtekből. Egyre jobban hasonlít Krisztiánra, egy az egyben a fiamat látom benne. Mivel Tatabányán élek, és dolgozom, sajnos nem tudok Budapestre szaladgálni. Abban maradtunk a menyemmel, hogy mindig egyeztetni fogunk, mikor unokázhatok. Július első hetére beszéltük meg a következő találkozót, de az újságokból értesültem, hogy elutazott a gyermekkel. Várom a jelentkezését, hogy mikor fognak meglátogatni – fűzte hozzá az asszony. 

Júlia pénteken, fia születésnapján járt ki a sírnál  Fotó: Markovics Gábor

Mindkét unokám édesanyjának megmondtam, hogy a kislányokkal a jövőben is szeretném tartani a kapcsolatot. A fiam elment, nekem csak az unokák maradtak, csak ők érdekelnek már engem! Pamela és Mazsi is tisztában van azzal, hogy törvényileg is jogom van nagyszülőként hozzájuk. Szerencsére egyikőjük sem zárkózik el ettől – mondta.

„Sok mindent megosztott velem”

Az utóbbi években Júlia minden hónapban 3-4 napot töltött fiánál, ilyenkor találkozott az unokáival. 

Legutóbb a tavaszi szünetben jártam náluk. Natika akkor is nagyon aranyos volt. A kislány azt szerette volna, ha mindvégig velük maradnék. Ezek voltak azok az alkalmak, amikor Krisztiánnal is őszintén tudtam beszélgetni. Sok mindent megosztott velem, de ha bánata volt, nem is kellett semmit mondani, mert egy anya úgyis látja. A munka is csak pár percre tudja elterelni a gondolataimat. Folyamatosan Krisztiánra és a történtekre gondolok. Biztonsági őrként dolgozom egy tatabányai kórházban, még most is gyakran odajönnek hozzám, érdeklődnek a hogylétem felől, és sok erőt kívánnak. Vannak még jó emberek, de sajnos sok rengeteg rosszindulattal is találkozom. Nemrég azzal vádoltak meg, hogy pénzért nyilatkozom. Engem nem ismernek az emberek, de a rágalmazásokért mindenkit be fogok perelni, ha erre kényszerítenek. Olyan vagyok, mint a fiam, kiállok magamért. Kikérem magamnak, ez nagyon sértő rám nézve. Nyugodtan álljon elém az, aki ezt állítja! Annyira fölhúztam magam, hogy remegtem az idegtől. A legnagyobb fájdalmamban pillanatokban is mindenkivel szóba álltam, de nem juttatás ellenében. Vállalom, amiket eddig nyilatkoztam, senkire semmit rosszat nem mondtam – panaszolta Berki Krisztián édesanyja. 

https://cdn.borsonline.hu/2022/07/oKCfZBh0m0KhPA8FriRYijw1yW0vPX7YUyAaNT7l1ac/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJmNDE5YTllYWQ0YjQ0YmRhZjM4MGE3ZjJjMGY3Yjgz.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Először és utoljára szólaltak meg Berki Krisztián barátai, ezt tervezte a celeb a halála előtt

Pénteken lett volna 42 éves.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/
origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711701021
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17078857_auto_resized.jpg
life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090033_auto_resized.png
metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711701021
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711701021
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel