Ereklye

Budapestre kerültek Gábor Zsazsa legféltettebb kincsei

Bors

2022. május 27. péntek 10:30

Gábor Zsazsa kedvenc íróasztalát és más felbecsülhetetlen relikviákat hozatott Magyarországra Frédéric von Anhalt herceg azért, hogy a színésznőről elnevezett múzeumban megmaradjon az örökkévalóságnak.

Hatalmas ünnepség keretein belül nyílt meg csütörtökön a Zsazsa Gabor Múzeum. A tárlatnak helyet adó ORIGO Filmstúdióban megjelent a 2016-ban elhunyt magyar származású díva özvegye, Frédéric von Anhalt herceg is, aki személyesen adományozott néhány felbecsülhetetlen értékű relikviát a múzeumnak – ezzel egy csipetnyi Hollywoodot csempészve Magyarországra.

A herceg Zsazsa egykori vörös szőnyeges ruháit, a róla megjelent újságcikkeket, értékes könyveket, bútorokat és magánlevelezéseket bocsátott a magyar állam rendelkezésére.

Sőt, a Borsnak elárulta, hogy legféltettebb kincsét is a múzeumnak ajándékozta, ami nem más, mint Gábor Zsazsa egykori íróasztala. A tömörfából készült súlyos bútordarab azért is fontos számára, mert Zsazsa halála után sokszor az íróasztalnál üldögélve vigasztalódott.

Meghatódva köszöntötte a látogatókat Anhalt herceg a feleségének ajánlott múzeum megnyitóján  Fotó: Nagy Zoltán

– A feleségem évtizedeken keresztül használta ezt az íróasztalt, itt bonyolította a levelezéseit, a telefonhívásokat, és mi ketten is sokszor ültünk körülötte és beszélgettünk. Halála óta, az elmúlt hat évben én használtam, mert így közelebb érezhettem magamhoz őt. De tudom, én sem élek örökké... Éppen ezért az egyik legfontosabb az volt számomra, hogy az íróasztal biztos kezekbe kerüljön. Ebben a múzeumban biztonságban lesz örökre, ebben bízom – mondta el a Borsnak Frédéric von Anhalt.

A látogatók mások mellett a művésznő bútorait, ruháit, kitüntetéseit, személyes tárgyait és fotóit is megtekinthetik ezentúl a múzeumban  Fotó: Nagy Zoltán

A 78 éves német származású herceg azt is elárulta, hogy nagy tervei vannak a közeljövőben: könyvet ír Zsazsa kalandos és izgalmakkal teli életéről, az együtt töltött harminc évükről.

– A kötet magyar, angol és német nyelven is megjelenik majd, és bízom benne, hogy az olvasók szeretni fogják, hiszen Zsazsa és a Gabor-klán voltak azok, akik feltették Magyarországot a térképre, amikor annak idején berobbantak Hollywoodba!

Budapestről Hollywoodba

Gábor Zsazsa, Gábor Sári néven született 1917. február 6-án Budapesten, egy gazdag kereskedőcsalád második gyermekeként. Zsazsa és testvérei, Éva és Magda kiemelkedően szépek voltak, Budapesten pedig extravagáns életstílusukról váltak ismertté. 1941-ben, az első válása után utazott ki Hollywoodba, ahol rögtön felfedezték a tehetségét. Több mint ötven filmben szerepelt, és máig a világ egyik legnagyobb celebének tartják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háború: erre a tüntetésre senki sem számított Lengyelországban

origo.hu

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

vg.hu

Tovább arat a halál az orosz gázipari vezetők között

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

vg.hu

Életét vesztette Ukrajnában egy brazil mesterlövésznő

origo.hu

Kim Dzsong Un rendkívüli bejelentést tett

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy az angyalok különleges védelme alatt áll júliusban

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

borsonline.hu

Megszólalt a rendőrgyilkos exe: Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!

borsonline.hu

Kiderült az igazság a Kis-Dunába fulladt kutyakiképzők tragédiájáról

borsonline.hu

Kiderült: ezzel az ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

További cikkek

Szexi

Lekerült a ruha, apró bikiniben mutatta meg formás melleit Hódi Pamela