Gyász

Testvére elvesztése nagyon megviselte Demjén Ferencet

Létrehozva: 2022.04.09.

Demjén István 83 éves korában hunyta le örökre a szemét. Rózsi számára több volt ő, mint egy fivér: a fiúk együtt fedezték fel a világot, együtt alapítottak zenekart. A halála pótolhatatlan veszteség a családnak.

Aki a hatvanas években egy kicsit is nyitott volt a beat zenére, annak nem kell bemutatni a két lázadó zenei tehetséget, Demjén Istvánt és Demjén Ferencet, akik 1964-ben Komár László és Zalatnay Cini kilépése után becsatlakoztak a Dogs zenekarba, majd 1967-68-ban a Liversing csapatát erősítették, 1968-tól viszont önállósodtak, megalakították a Meteor zenekart. Az együttest rendhagyó módon, csupán egyetlen nyári szezonra hozták létre, Tihanyban a révnél, a Motel éttermében léptek fel minden este. 

Fotó: Ómolnár Miklós: Demjén Ferenc, Álmok könyve

A fivérek tele voltak tettvággyal, mindent megtettek annak érdekében, hogy jó zenét csináljanak. Szekrénypolcokból készítették el például a saját gitárjaikat, és még az elektronikát is ők berhelték hozzá… A hangszerek jól szóltak, olyan jól, hogy a nyári zenekar egyik slágere, a „Kívánj Te is nekem szép jó éjszakát!” akkora sláger lett, hogy a zenekar felbomlása után is évtizedekig játszották a rádiók. 

Egyetlen alkalommal mesélt csak a testvéréről 

„Négyen vagyunk testvérek, nagyon rendezett családi környezetben nőttünk fel. Köztünk gyerekek között nagy volt a korkülönbség, de azért mindig jól megértettük egymást. István bátyámmal több zenekarban zenéltünk együtt, ő nagyon tehetséges volt, hangját a papától örökölte, de nyolc évvel idősebb nálam és valahogy belefáradt az egészbe – nyilatkozott korábban a testvéréről Demjén Ferenc, aki egyébként ritkán mesél a családi életükről. 

Fotó: Ómolnár Miklós: Demjén Ferenc, Álmok könyve

Az egyetlen alkalom, amikor hajlandó volt kitárulkozni az a róla készült porté-könyvben történt meg. Ómolnár Miklós: Demjén Ferenc, Álmok könyve című írásában, amely Demjén Ferenc 75. születésnapjára készült, a zenész hajlandó volt részletesen mesélni a gyermek és fiatalkoráról. A 2021 novemberében megjelent könyvben a művész így mesélt: 

„Szerencsére a szüleink valami hihetetlenül jól tolerálták a sok bolondságot. Szerintem látták, hogy ettől vagyunk boldogok, így érezzük jól magunkat, hát ránk hagyták. A bátyámra meg énrám, mert akkoriban teljesen együtt mozogtunk. Talán azt gondolták, hogy majd kitomboljuk magunkat és megkomolyodunk. Az igazság az, hogy az első nagy sokkot a bátyám okozta, amikor otthagyta az egyetemet, ami azért megrázta a családot, különösen apámat, aki persze eleinte úgy gondolta, hogy a fiai folytatják az ő pályafutását. Nekem már könnyebb dolgom volt a bátyám okozta megrázkódtatás után. Talán azt gondolták, ha hagyják, hogy kitomboljuk magunkat, akkor előbb észhez térünk.

Amiről nem beszéltek...

Fotó: Ómolnár Miklós: Demjén Ferenc, Álmok könyve

„Nem csoda, hogy a bátyám, aki akkor már családot alapított, nem sokkal később otthagyta a zenélést. Ebből legfeljebb a leghíresebb, legnépszerűbb zenekarok tudtak megélni. Ők is csak akkor, ha volt egy pénzesebb apa gyereke a zenekarban, aki meg tudta venni a drágább cuccokat, erősítőket – mesélte Rózsi a könyvben. 

– A bátyám ma már 83 éves, és nem tudom, hogy megbánta-e, hogy kiszállt. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Erről nem beszélünk. 83 éves, ma már idősebb, mint az apánk, mikor meghalt.”

A két testvér már soha többé ne tudja tisztázni ezt a kérdést, Demjén István 83 éves korában, április hetedikén hunyta le örökre a szemét. 

Lapunk információi szerint Rózsit nagyon megviselte a testvére elvesztése, hiszen közel álltak egymáshoz. Éppen ezért nem is kívánt nyilatkozni a témában, érthető, hogy a gyászát szeretné megtartani magának. 

Fotó: Ómolnár Miklós: Demjén Ferenc, Álmok könyve


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157397_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai végjáték a Magyar Kupa elődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713935111
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154390_auto_resized.jpg
ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153644_auto_resized.jpg
vg.hu

Drága, nem halad és a környezetvédelmi haszna is megkérdőjelezhető – páros lábbal szálltak bele az e-autózásba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713935111
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153508_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Tegyél szivacsot a hűtőbe – meglepő hatással lesz a pénztárcádra!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713935111
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713935111
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit