Tragédia

Családi tragédiáról mesélt a Jászai Mari-díjas színésznő: Vele választottuk ki a ruháját, amiben később elhamvasztották

Létrehozva: 2022.04.06.

Édesanyja elvesztéséről vallott Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

Forrás: YouTube

A Korányi hospice-ban töltötte utolsó napjait Kováts Adél édesanyja. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Klubrádió Szavakon túl című műsorában elmondta, édesanyja eszméletlen humorral és könnyedséggel kezelte, amikor kiderült róla, hogy előrehaladott tüdőrákja van és csak hetei vannak hátra.

Anyu rettenetesen kötelességtudó volt, iszonyú szívós. Olyan volt, hogy a legjobb formáját mindig a nagy bajok hozták ki, ez nagyon érdekes. Minden vacakságon kétségbe tudott esni, hogy nem talál valamit, de amikor arról volt szó, hogy halálos beteg, azokat a dolgokat eszméletlen humorral és könnyedséggel csinálta végig, magát a halálát is – mesélte a színésznő.

Hozzátette, édesanyja mindenre igyekezett gondolni, elvarrta a szálakat, felhívott embereket, és elmondta nekik, hogy már nem fognak többet beszélni, köszönetet mondott és elmesélte, miért fontosak számára. Ezt a családtagokkal is megtette.

Együtt választottuk ki a ruháját, amiben elhamvasszák. Hihetetleneket mondott. Bejött a húgom, és mondta, hogy „anya, akkor ez a nadrág jó lesz?”, és akkor „hát kislányom, nadrágban nem megyünk az Isten elé – mesélte Kováts Adél.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek