Reménytelen

Damu Roland kislánya az egyetlen támogatástól is elesett

S.M.

2022. február 26. szombat 15:00

Olyan kapuk is bezárultak Damu Roland halálával, amilyenekre Katalin, a színész gyermekének gyámja nem számított. A Borshoz eljutott információk alapján az asszony az egyetlen támogatástól is elesett, sőt, ezzel nullára csökkent az esély arra, hogy valaha a mára több mint négymillió forintra halmozódott gyerektartást valaha látni fogja.

Forrás: Bors

Katalin soha nem gondolta volna, hogy az élet milyen nem várt eseményeket hoz számára, amikor húga, Edina összekötötte az életét Damu Rolanddal. 2016-ban született meg a közös kislányuk, akit a kezdetekből fogva Katalin nevel. A mai napig az asszony Maja hivatalos gyámja, és éveken át képviselte a lassan hatéves gyermek érdekeit, de úgy tűnik, végleg bezárultak előtte a kapuk. Megtudtuk ugyanis, a színész decemberi elhalálozását követően azonnal megszűnt az egyetlen állami támogatás, ami januárig a családi pótlékkal kapott az asszony.

Mivel az édesapa nem fizetett egyetlen fityinget sem, az államtól – megelőlegezett gyerektartás címen – kaptam havonta 14 225 forintot. Sajnos januárban már ez az összeg nem érkezett meg hozzám, így mikor megpróbáltam kideríteni, mi is történt valójában, megdöbbenve kellett tudomásul vennem, hogy elapasztották ezt a támogatást, mivel Damu Roland elhunyt, és az állam a későbbiekben már nem tudja kitől behajtani a felgyülemlett összeget – erősítette meg kérdésünkre az információnkat a gyermek gyámja.

Katalin egy ideig még reménykedett – az édesapa december 27-ei halálát követően is –, hogy a 2019. januári, rendőrségi feljelentésének lesz következménye, de csalódnia kellett, mert ez is lezárták.

– Most, hogy a temetést is megtörtént, elveszítettem minden bizodalmamat. Eddig is csak egy jelképes összeget kaptam, de még ezt is elvették, és nem tőlem, hanem a kislánytól. Én nem kértem ezt az egészet, a sors adta „ajándékba”, de már itt van ez a gyermek, akit fel kell nevelni. Kérdezem, hogy miért nincs egy törvény ilyen esetekre, amikor az ember önhibáján kívül, egy másik személytől függve nem kapja meg azt, ami neki jár. Tudom, hogy rajtam kívül sokan járnak még hasonló cipőben, de hova forduljak segítségért?

Nagyon sok pénztől estünk el, amiért az apuka nem fizetett, és gondolom, a családtagjai közül sem fogja senki átvállalni ezt a tartozást. Sajnos soha senkinek az sem jutott eszébe, hogy a gyerektartást is összeadják a kislánynak. Az árvaellátásra pedig azért nem vagyok jogosult, mert az apjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje, ami ennek az alapfeltétele lenne – jelentette ki Katalin.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fájt a kisfiú lába, ami ezután történt, az megdöbbentő

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

mandiner.hu

Karate konzervatív: Dominic Raab lehet Nagy-Britannia új miniszterelnöke?

mindmegette.hu

Elképesztő! 5 adag angol reggelit tömött magába 8 perc alatt ez a fiatal nő

magyarnemzet.hu

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

mindmegette.hu

Szalmonellás csoki-botrány: magyarországi alapanyagból indult a fertőzés a belga gyárban

borsonline.hu

Még előtte állt az élet: Kalandparkban zuhant a halálba a fiatal ápolónő

borsonline.hu

Kiderült: ezzel az ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

borsonline.hu

Újabb fulladásos halál: Barátai kétségbeesetten kiabáltak segítségért

További cikkek

Botrány

A magyar énekesnőt bámulva önkielégített egy férfi a ferihegyi reptérnél

Lamúr

Alekosz heti turnusokban szédítené a kisgyerekes anyukákat