Romhalmaz

Brutális állapotok Lópici Gáspár horrorházában, háborognak a szomszédok

Bors

Létrehozva: 2021.12.18.

Módosítva: 2021.12.18.

Üresen, lelakatolva áll az a ház, ahol tavaly tavasszal Szilágyi Istvánt, vagyis Lópici Gáspárt agyonverte a fia. Az özvegy év eleji halála óta elszabadult a káosz az egyébként is elhanyagolt telken. A rágcsálók beköltöztek a romos házba, ami már a szomszédok életét is megkeseríti.

Szilágyi István, Humenyánszky Jolán és fiuk, Péter hosszú éveken át éltek mélyszegénységben abban a rákoskeresztúri házban, ami 2020. május 3-án kegyetlen gyilkosság helyszíne lett. A művészházaspár mentális gondokkal küzdő fia egy kalapáccsal esett neki a magatehetetlen édesapjának és több ütéssel bezúzta a koponyáját. Szilágyi István idős felesége, Jolika néni ekkor maradt egyedül a végletekig lerobbant házban, amit ráadásul 30 milliós adósság is terhelt. Az asszony csak a jószándékú emberek segítségében bízhatott, csak a segítőkön múlott, hogy egyáltalán volt mit ennie. Az ingatlant életveszélyessé, lakhatatlanná nyilvánították nem sokkal azelőtt, hogy Jolika nénin 2020 év végén kórházba került, ahol aztán 2021 február 6-án tüdőrákban elhunyt.

Több az adósság, mint amennyit ér

A Bors ellátogatott a XVII. kerületi házhoz, ahol áldatlan állapotok uralkodnak. A közműveket régen lekapcsolták és a hiteleket sem törleszti senki, hiszen Péter, a gyilkos fiú börtönben van és feltehetően életfogytiglan vár rá. A jog szerint ráadásul nem is örökölheti azt, hiszen a szülőgyilkosság kizárja őt az örökségből.

A telket ellepték az egerek és a patkányok. A kártevők pedig megkeserítik a szomszédok életét. A telek melletti kisbolt tulajdonosa kollégánknak azt mondta, bejelentést is tett az önkormányzatnál.

Amióta Jolán meghalt, senki sem járt erre. Ha jól tudom, az unokáé kellene, hogy legyen a ház, de nem lepne meg, ha lemondott volna az örökségről, hiszen több rajta a tartozás, mint amennyit az egész terület ér. Senki nem gondozza a telket, a ház sok-sok éve borzasztó állapotban van. Most már az egerek és a patkányok uralják. Rengeteg van belőlük! – panaszolta a szomszéd, aki tehetetlennek érzi magát, mert hiába küzd a rágcsáló invázióval szemben.

Fotó: Bors/Móricz István

„Elrágják a vezetékeket a patkányok”

Amellett, hogy súlyos közegészségügyi veszélyt rejt a kialakult helyzet, konkrét károkat is okoznak a patkányok és az egerek. Bemásznak az itt parkoló autókba és elrágják a vezetékeket. Ez konkrétan életveszélyes, arról nem beszélve, hogy mibe kerül a kocsik javíttatása. Az én autómban már tucatszor tettek kárt – mondta a kisbolt vezetője, aki a kerületi önkormányzathoz fordult segítségér.

„Valakinek ezt meg kell szüntetnie!”

Bejelentést tettem, mert valamit tenni kell! Egyelőre még nem jött válasz, de Isten látja lelkem, addig megyek, amíg valaki nem tesz valamit. Valakinek ezt meg kell szüntetnie! Lehet, hogy a telek és a ház már a banké, így szerintem az ő dolguk lenne, hogy megszüntessék az áldatlan állapotokat – jelentette ki a szomszéd, aki bízik benne, hogy hamarosan történnek lépések az ügyben, hiszen neki nincs joga belépni a telekre, hogy rágcsálóirtást végezzen.

Újabb tartozás a házon! Hogy a hagyatéki eljárás lezárult-e azt nem lehet tudni, de feltehetően időközben rendezték a tulajdonjogviszonyokat, hiszen Humenyánszky Jolán tíz hónapja elhunyt. A tulajdoni lap szerint ugyanakkor még mindig a festőművész nevén van az ingatlan, ami annyit jelenthet, hogy a külföldön élő unoka lemondott az örökségről, vagyis a telek és a romos épület idővel a banké lesz. A tulajdoni lap utolsó bejegyzése 2021 márciusában született, ennek értelmében pedig újabb 95 ezer forint közműtartozást terheltek az ingatlanra a korábbi 30 millió mellé.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163079_auto_resized.jpg
origo.hu

A legjobb jelenetek András Ferenc filmjeiből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714066513
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162560_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A feleségem nem akar visszamenni dolgozni, annyira lusta"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147582_auto_resized.jpg
vg.hu

Brit címlapra került a Duna Aszfalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160800_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja