Celeb

Schobert Norbert: A sztrók után egy hónapig nem jutottak eszembe a szavak

SM

2021. november 17. szerda 04:00

Szívhez szóló pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor közel három hónap után újra találkozott Schobert Norbert a Magyar Légimentő Bázis dolgozóival, azokkal a számára hősökkel, akik augusztus 26-án helikopterrel szállították őt a kórházba.

Schobert Norbi augusztus végén, kutyasétáltatás közben esett össze, mint utóbb kiderült, sztrókot kapott. A fitneszguru élete azon múlott, hogy időben megérkezett a segítség: mentőhelikoptert riasztottak hozzá.

A jól végződő eset után Budaörsön, a Bors szervezése alatt jött létre a nagy találkozás Norbi és a megmentésére siető mentősök között.

Nagyon jó érzés, hogy végre meg tudom köszönni, hogy megmentették az életemet – kezdte könnyeivel küszködve. – Reméljük, hogy a jövőben már csak így, ebben a formában fogunk találkozni. Nagyon köszönök nektek mindent, és sok sikert, boldogságot kívánok – mondta Norbi a bázison felsorakozott mentőtiszteknek, miközben hálája gyanánt ajándékokat is átadott nekik.

Fél év alatt kétszer riasztották a mentőhelikoptert a Schobert család otthonához. A gép mindkét alkalommal ugyanazon a helyen szállt le, Norbi azóta is kerüli a helyszínt, ami a történtekre emlékeztetni.

Májusban az anyósom miatt kellett kijönniük hozzánk, a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült őt megmenteniük. Nekem szerencsém volt, megúsztam. Az utcán szállt le a kanyarban a helikopter, azóta sem jártam ott – emlékezett vissza, majd hozzátette, kemény heteken van túl, és bár visszanyerte a régi formáját, sokkal megfontoltabban él, mint korábban.

Egy hónapig nem tudtam a szavakat, nem jutottak eszembe. Szerencsére nekem minden visszajött, igaz, lelassultam a történtektől. Érdekes, mert most már nem félek tőle, de mindent megteszek, hogy ez ne forduljon elő. Semmi előjele nem volt a sztróknak, de az is durva, hogy nyoma sincs, hogy volt. Edzés közben gyakran eszembe jut, olyankor mindig visszaveszek a tempóból, már nem hajtom meg magam – mesélte érdeklődésünkre Schobert Norbi.

Ha kell, repülnek értünk

A Magyar Légimentő Bázis munkatársai az év minden napján készenlétben állnak, hogy ha kell, a legsúlyosabb esetekhez siessenek.– Több bázisról végezzük a légimentést, ami állomásonként egy-egy helikoptert jelent napkeltétől napnyugtáig. Mindenütt, minden szolgálatban van az év 365 napján egy pilóta, egy paramedikus – mentőtiszt vagy mentőápoló végzettségű személy – és egy orvos. Az Országos Mentőszolgálat mentésirányításának riasztása után indulunk el általában a mentőautókkal egyidőben olyan kritikus állapotú betegekhez, akiknél az időfaktor és a helyszíni komplett beavatkozás szükséges – mondta a Borsnak Dr. Gebei Róbert, a légimentők főorvosa.

Azonnali műtétre volt szükség

Augusztus 26-án, csütörtökön mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani Schobert Norbertet. A fitneszedző kutyasétáltatás közben lett rosszul a házuk előtt. Közel negyven percen át feküdt a földön, mire a szomszéd észrevette, és értesíteni tudta Rékát, aki azonnal segítséget kért a mentőktől. Utólag derült ki, a vállalkozó sztrókot kapott, és azonnal műteni kellett. Egy katéteres beavatkozáson esett át, mellyel az elzáródást szüntették meg az agyában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Shane Tusup ezúttal Pap Dorcinak üzent

mandiner.hu

Videón Karácsony Gergely főpolgármester hülyét csinált magából

borsonline.hu

Szörnyű buszbaleset történt Budapesten, folyik a mentés

metropol.hu

Újabb dráma az eltűnt inárcsi anya családjában: lányai rettegnek börtönviselt mostohaapjuktól

hirtv.hu

Facebookra posztolt a vérrel borított nő: Megöltem a gyerekeimet

borsonline.hu

Kutyával ült a matracon, így fulladt vízbe a kétéves kislány a Balatonnál

borsonline.hu

Közleményt adott ki a Magyar Honvédség, erre kérik a lakosságot

borsonline.hu

Váratlan helyen fotózták le Lékai-Kiss Ramóna férjét

borsonline.hu

Önmaga halálát kívánja a kemecsei anyát mindkét szemére megvakító Attila

borsonline.hu

Falatnyi bugyi takarja a dögös pornós szeméremdombját – 18+ videó

További cikkek

FLÖRT

Gáspár Zsolti férjes asszonynak csapta a szelet

Elhivatottság

A Dancing with the Stars kisembere: Akkor is mi leszünk a legnagyobbak!