Celeb

Megérintette a halál Harsányi Leventét: Kiderült, kikre számíthatok a bajban – interjú

Bors

2021. augusztus 8. vasárnap 05:00

A műsorvezetőt megcsapta a halál szele, aminek hatására alaposan átértékelte az életét.

Forrás: Móricz István

Elmúlt 50 éves, de nagyon fiatalos és lendületes. Mennyire zavarja a kora?

Semennyire, és ezt nem azért mondom, mert jobban hangzik. Addig, amíg nem korlátoz a sportban, a gyerekekhez való viszonyomban vagy bármi másban, nem izgat. Épp most futottam le tíz kilométert negyvenkét perc alatt, ez nem annyira rossz teljesítmény. Gyerekként kergettek az Almássy téren, így kénytelen voltam futni, most meg azért csinálom, mert szeretek sportolni és vigyázok az alakomra. Jó értelemben vagyok hiú. Nem állok a tükör előtt, hogy nézegessem magam, mint régen, mert rájöttem, nem leszek már szebb, ezen csak a plasztikai sebész segíthetne. Korda Györggyel közösen vezetjük a Csináljuk a fesztivált című műsort, szinte a fogadott fia vagyok, és ő nagyon figyel az apró részletekre, például a nyakkendőtűre, amivel a minőséget akarja képviselni, nem azért teszi, hogy majomkodjon. Esetemben is minőségi hiúság­ról van szó. 

Hogyan élte meg, hogy elkapta a koronavírust?

Szerencsére csak nyolc órát voltam kórházban. Miközben a leleteimet vártam, fémkoporsóban kitoltak egy halottat. Az ember ilyenkor átgondolja, mi a fontos, mennyire számít, mit visel, milyen kocsival jár. Egyedül élek, és amikor lefeküdtem aludni, bizony kétszer-háromszor is elképzeltem, hogy itt a vég. Sőt többször azt álmodtam, meghalhatok a koronavírus miatt. Szóval megcsapott a halál szele. A betegség mentálisan roppanthatja össze az embereket. Féltem, hogy mi lesz a gyerekeimmel, ha én nem leszek. 

Átértékelte az életét?

Nagyon. Az otthon töltött idő alatt kezdetben jöttek az aggódó üzenetek, aztán a sablonosak, hogy szedjem be a gyógyszereket. Összesen két ember volt, aki meglátogatott és hozott ennivalót, gyógyszereket. Idővel kevesebb SMS érkezett, majd szinte egy sem. Már nem aggódtak értem, nem voltam annyira érdekes. A betegség alapvetően a tartalmas, mély kapcsolatok, a törődés hiányát mutatta meg nekem, és felhívta a figyelmem az elmúlásra. A gyerekeim nagyon féltettek, amikor jobban lettem, eljöttek. Pusztán a látványuktól elkezdtem gyógyulni, aktiválódtak a boldogsághormonjaim és tudatosítottam magamban, van még feladatom az életben, méghozzá velük. Később kaptam egy nagyon érdekes olvasmányt, aminek a lényege, hogy tök mindegy, ki vagy, amikor meghalsz, jön a temetés, amire szinte mindenki elmegy. Utána kiteszik a képed az asztalra, majd átrakják a kandallóra, onnan a polcra, végül egy albumban köt ki…

Végig egyedül lábadozott, nem volt ön mellett senki? Nyilván lenne igénye egy társra.

A gyerekeim a legfontosabbak számomra. Dolgozom, egészséges vagyok. Ha valaki becsatlakozik ebbe, annak örülök. De nem tudom, melyik vonattal, vagy hány órakor érkezik. Nyitott vagyok, mint egy pénztárca. Akadnak jelentkezők, és ahogy mondani szokták, csengetnek, csak nem megyek ki minden csengetésre. Megtartom magamnak a magánéletemet. Angelina Jolie-nak ez nyilván nem könnyű, de egy zuglói George Clooney-nak igen. 

Büszkék önre a gyerekei?

Szerintem nem foglalkoznak azzal, hogy ismert vagyok. Nyilván látják, hogy bizonyos helyzetekben előnyt jelent. Próbálom őket ezzel kap­csolatban más gondolkodás­ra késztetni. 

Milyen vágyai, tervei vannak a jövőre nézve?

Mindig is az alkotás tartott életben. Rádiózom, tévézek, rendezvényeket vezetek, emellett stand-upos fellépéseken gitározom és zongorázom. Nem tudok csak úgy ülni, ellenni. Folyamatosan gondolkodom különféle műsorokban.

Hogyan kapcsolódik ki?

Kikapcsol a harmonikázás, a zongorázás és az utazás. Most vettem egy elektromos biciklit, azt tervezzük a barátaimmal, hogy kimegyünk a Garda-tóhoz, ahol csodás kerékpár­utak vannak. De persze akadnak hazánkban is. Egyébként passzív pihenő vagyok, ha pihenek, hadd ne csináljak semmit. Több mint négyezer műsoron és fellépésen vagyok túl az elmúlt huszonegy évben, nagyon rám fér a lazítás. Elkezdtem otthon szőlőtermesztéssel foglalkozni. Ez is egyfajta kikapcsolódás. Nagy szüret lesz, körülbelül három fürt termett. Úgyhogy szőlősgazdák, vigyázat!

Névjegy

Született: 1970. március 21., Budapest

A BMI-n szerzett diplomát. 1996–97-ben az Aszfaltbetyár című műsorral vált ismertté, amit a Zenefon követett. Dolgozott a Rádió1-ben, a Roxy Rádióban, a Rádió Deejay-ben, a Music FM-ben, jelenleg a Petőfi rádió reggeli műsorát vezeti. A Magyar Televízióban vezette a Luxor szerencsejátékot, a Csináljuk a fesztivált, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, a Legenda zenés show-t, A Dal eurovíziós dalválasztót, a SzerencseSzombat stábjának máig a tagja. 2016 óta csapatkapitánya a Duna TV Magyarország, szeretlek! műsorának.

Díjai: Legjobb rádiós műsorvezető (2001, 2002), Regionális Prima-díj (2016).

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Bűnöző, neonáci, focihuligán: Itt van Gyurcsányék piszkos 12-je

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak

zaol.hu

Csarnokok égnek egy türjei telephelyen

origo.hu

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Micsoda este Budapesten! – izlandi lapszemle

origo.hu

Kérni sem kell, automatikusan jár a 25 év alattiak adómentessége

vg.hu

Katasztrófa lehet, ha a repülőtereken bekapcsolják az 5G-t

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Gigantikus, 21 ezer milliárd forint értékű felvásárlást hajt végre a Microsoft