Celeb

18 éve nincs közöttünk Cserháti Zsuzsa – fia elárulta, hogy ápolják emlékét

Bors

Létrehozva: 2021.07.23.

Cserháti Zsuzsát máig a könnyűzene történetének egyik legjobb női énekes hangjának tartanak. Fia mesélt a Borsnak arról, hogy máig ápolják az emlékét.

Forrás: Ripost

Még ma is a fülünkben csengenek a jól ismert slágerek, mint az Édes kisfiam vagy a Kicsi gyere velem rózsát szedni című dal, akinek énekesnőjét egy ország máig őrzi a szívében. Cserháti Zsuzsa a hetvenes évek legfoglalkoztatottabb énekesnője volt, majd visszavonult közel tíz évre, ám a Hamu és gyémánt című dalával aztán újra a slágerlisták élére került. A legendás énekesnő június 22-én töltötte volna be 73 évet, ha nem ragadja el idejekorán, 2003-ban a halál.

Cserháti a népszerűség miatt depresszióban szenvedett, egészségügyi okok miatt meghízott, ami csak súlyosbította lelki gondjait. Miután édesanyja meghalt és fia is saját életet kezdett, nagyon egyedül érezte magát, és szinte teljesen elzárkózott a világ elől. Éppen tizennyolc évvel ezelőtt fia, Szirtes Krisztián látogatóba ment hozzá, de későn érkezett, holtan talált rá. Az akkor mindössze 55 éves énekesnő halálát gyomorvérzés okozta.

Krisztián a Borsnak elárulta: nincs olyan nap, amikor ne jutna eszébe az édesanyja. 

– A gyerekeim pontosan tudják, hogy meghalt és hogy ki volt ő. Az is természetessé vált számukra, hogy megemlékeznek a mamáról – mondta lapunknak Krisztián.

Krisztián nagyon vigyáz minden tárgyra, ami az édesanyjának is fontos volt. Családjával időről-időre nosztalgiáznak. 
Minden tárgyat, amit úgy gondolok, hogy fontos volt az édesanyámnak, megtartottam és vigyázva eltettük. Ez persze nem azt jelenti, hogy tele van a lakásunk az ő holmijaival, de például egy-egy fontosabb tárgya, mint például az utolsó aranylemeze, ott van az íróasztalom fölött.A Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra a művésznőt. 2019-re szerettek volna neki egy méltó sírhelyet készíteni, de sajnos a koronavírus átírta a terveket és így kisebb csúszással tavaly lett kész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek